Folkrádió

Fórum

eladás, vétel, csere

Nati

Új hozzászólás írásához be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.

Ramóna - 2005. október 15., 20.29

Aki tudja, hogy hol lehet népi furulyát venni, lehetőleg Komárom-Esztergom megyében, az írjon e-mail-t!

Szánthó Zoltán - 2005. október 14., 18.25

A szászcsávási zenészeknek mindig van eladó hangszere; ha még érdekel, írj!

Nagy Ferenc - 2005. szeptember 30., 0.03

Kedves Szabolcs!
Igazán örülök, hogy kijavította hiányos ismereteimet és elnézést kérek a tévedésekért ami a fát és a szerszámot illeti. Biztosíthatom, hogy részemről a perlekedés árnyéka sem merült fel Etelével. Ő megtisztelt a véleményével amire én is válaszolni próbáltam legjobb tudásom szerint. Annak örülnék igazán, ha alkalmam nyílna vele összevetni a két gardony hangját valamelyik prímást kísérve.
Üdvözlettel: Nagy Ferenc

Magda Andrea - 2005. szeptember 27., 23.52

Szia Szabolcs!Hétvégén próbáltalak utólérni, már biztosan hazaértél azóta:-)Egy ismerősöm nagybőgő után érdeklődik, nem vagyok biztos az emlékeimben, ezért inkább megkérdeném, hogy nagybögő készítésével foglalkozol-e?
Mandi, magdaa@freemail.hu

Csibi Szabolcs - 2005. szeptember 27., 16.22

Bocs nem "talán" ,hanem "biztosan".
Cs. Szabolcs

Csibi Szabolcs - 2005. szeptember 27., 16.15

Szia Etele nem tudok levelet küldeni az emiledre.Ha még aktuális a dolog irjál a szahmad_7@yahoo.com ra.S küld el a telefonszámodat.

Csibi Szabolcs - 2005. szeptember 27., 16.10

Ho-hó!Össze ne vesszetek a gardonnyaink felett!Én örülök,hogy valaki szimpatizál a hangszereimmel,de a gyimesi gardony az gyimesi gardony.Én hallottam a Lacika(Zolti bácsi unokája) egy-két gardonyát,nagyon jók .Habár Gyimesbe készülnek gyenge hangszerek is,az általa készitett gardonyok,ismétlem nagyon-nagyon jók.Én nem fűzből, hanem nyárból, égerből,szádokfából,készitem a hangszereimet(a fűz sem rossz ötlet), és (ezt viszont kikérem magamnak )az egyetlen gép amit használok az a FLEX és ezt is a legvégső csiszolásnál, ami szerintem nem vétek ,de igénny szerint ezt kézvonóval is el tudom végezni.A vájás teknővájó kapacsal és fejszével majd később vésővel történik. Sok hangszert nem tudok késziteni mivel ez fizikailag lehetetlen anélkül ,hogy a minőség rovására ne menne.Mindezeket a dolgokat tisztázom még mielött meddő vita indulna a hangszereim felett,Etelének mindenesetre ajánlom, hogy tekintse meg a Zolti bácsiék gardonnyait is ,én garantálom,hogy talán jobbak az enyéimnél.

Nagy Ferenc - 2005. szeptember 26., 9.56

Valóban Csibi Szabolcs gardonyai szépek és jól is szólnak. Sokat készít és nem teljesen kézi munkával. Leginkább fűzfát használ, ami eleve könnyű. Ezek a gyimesi gardonyok is most fűzből készültek. A hangjukat nem hallottam, mert mikor ott jártam július végén, még nem voltak összeállítva. A testek rendesen ki voltak égetve és szépen ki voltak vájva. E téren nem feltétlenül értek egyet a megjegyzésével. Én az enyémről tudok nyilatkozni, ami rózsajuharból van. Az tényleg nehéz, bár ki van vájva rendesen. Igaz még párszáz év múlva is hangszer lehet, ami a fáját illeti. A hangjával sincs baj, évente összemérjük más gardonyokéval a gyimesi táborban. Az öregurak a Zolti bácsiét is dícsérték, sőt ajánlották, dehát ők nem is igen szólnak le semmit. Viszont Havasréti Pali (a Téka ütőse) véleménye mérvadó lehet. Az enyémet döngetve erősen gondolkodott azon, hogy rendeljen egyet Zolti bácsizól is.
Nos, végülis mindegy, nekem nem tisztem védeni egyiket sem, csak baráti segítő vagyok. Akit a gardonyok érdekelnek, eldönti, meghallgatja, megveszi vagy visszaküldi kedve szerint. Ne feledjük, hogy ezek mindenképpen ritkaságok.

Kovács Etele - 2005. szeptember 25., 3.15

Szia!
Nekem szükségem lennne kettő db gardonyra sűrgősen.Több hangszeredet hallottam már ,nagyon jól szólnak,mindenkinek ajánlom.
Emilem:korrom@yahoo.com

Kovács Etele - 2005. szeptember 25., 3.02

Én láttam a gyimesiek mostani gardonnyait, sajnos elsietik a munkát.A hangszerek nincsenek eléggé kivájva ,ezért sulyosak és nem szólnak olyan jól ,ezzel ellentétben a Csibi Szabolcs(Sepsiszentgyörgy) által készitett gardonyok ,habár az áruk kb ugyananyi ,igényesen vannak megcsinálva,és nagyon jól szolnak,ezt Timár Viktor bácsi és Zerkula is elismerte.

Nagy Ferenc - 2005. szeptember 24., 0.43

A gardonyokat feltettem a vatera.hu-ra is. ott fotót is találsz. Az öreg 50 eFt körül mondta. Én csak segítő vagyok anyagi érdek nélkül. Én (mostmár mondhatom, hogy rendszeresen) náluk alszom a csűrben a széna tetején, ha náluk járok tánctáborok idején.
Üdv!

Farkas Endre - 2005. szeptember 21., 11.17

Egyébként, hogy valami személyesebbet is írjak, ismerem Zolti bácsit, meg Lacit, nagyon szeretem a muzsikájukat. Nekem Bálványospatakon készült gadonyom van, az nem egy finom munka, viszont jó hangú. Kíváncsi vagyok ezekre, fotot tudnál küldeni? Üdv!

Farkas Endre - 2005. szeptember 21., 11.16

Csak informálódásképpen érdekel, főleg az ára, ha elküldenéd e-mailben, nagyon megköszönöm:
endre.f@freemail.hu

Nagy Ferenc - 2005. szeptember 16., 12.49

Pár szó a gardonyokról és készítőikről:
A gardonyok a régi lapos formát követik, Zolti bácsi (prímás) által gondosan megkopogtatott fűzrönkökből unokája, Antal Laci (maga is gardonyos) vájta ki a testüket. Ezek a 6. és 7. hangszerek a kezeik alól.
A garnon "testvére" megnézhető nálam Veszprémben. (Az enyém rózsajuharból van, így sokkal nehezebb).
Zolti bácsi, a vak prímás volt az aki a 60-as évek elején az első gyimesi csángó felvételeket húzta Kodálynak.
Ha érdekel valamelyik hangszer, írj egy rövid emailt az n-f@freemail.hu címre és/vagy ide a fórumba.

Nagy Ferenc - 2005. szeptember 16., 12.25

Két új gardony készült Gyimesközéplokon. Antal (Finánc) Zolti bácsi jegyzi őket. Vevők kerestetnek.

Ivánovics Tünde - 2005. augusztus 24., 11.01

Tiszteletünk!
A Mester Tanoda Alapítványban Szegeden van 3 eladó brácsánk!!! Tokkal, vonóval, jó állapotban! Megtárgyalható az ár! Fontos lenne eladnunk, vagy hegedűre, kobozra becserélnünk, hisz közel a tanévnyitás...
Keressen bennünket:info@mestertanoda.hu (Ivánovics Tünde ig.helyettes)

Farkas Endre - 2005. augusztus 16., 11.35

Ja! Címem:

endre.f@freemail.hu

Farkas Endre - 2005. augusztus 16., 11.35

Szia István!

Nem tudom, él-e még ez a fórum, mindenesetre nálam van egy eladó brácsó, jó állapotú, Bp-en gyártották, szinte fekete. Ha gondolod, képet adok róla, vagy írj és találkozunk valahol. Az ára tokkal vonóval 30.000.- (irányár...)

Üdv!

endre

Tudós Tamás - 2005. augusztus 15., 20.16

Üdvözlöm!
Nekem is van egy eladó hegedűm, illetve egy brácsám.

tudost@freemail.hu

Kocsis Krisztián - 2005. augusztus 14., 20.14

Szia! Nekem van eladó hegedűm jó állapotban.100 éves.Ha érdekel Írj: paramedic@freestart.hu

Kocsis Krisztián - 2005. augusztus 14., 20.11

Szia! Nekem van eladó hegedúm vonóval és tokkal.Ha érdekel írj paramedic@freestart.hu címemre.Bővebben ott.

Kapitány Renáta - 2005. augusztus 8., 21.11

Aki tud nekem valamit ajánlani,kérem írjon ide,vagy a rencsikke@citromail e-mail címre. Előre is köszönöm. Lehetőleg közeli településről- Komló-Pécs környékéről.

Kapitány Renáta - 2005. augusztus 8., 21.09

Klarinétot vennék, Komló környékéről

Farkas Endre - 2005. július 25., 14.49

Milyet szeretnél? Mennyit szánsz rá?

Lívi - 2005. július 21., 13.06

Ha netán valaki tud eladó hegedűt az feltétlenűl szóljon, ha van hozzá vonó és tok azt is megvenném

Farkas Endre - 2005. július 18., 10.50

Szia Szabolcs!

Írtam Neked e-mailt ebben az ügyben. Megkaptad? Ha nem, jelentkezz, aktuális-e még a kérésed?

Üdv!

Endre (endre.f@freemail.hu)

Kovács Szabolcs Sándor - 2005. július 4., 18.27

Sziasztok! Jó állapotú három húros brácsát vennék vonóval együtt. Ha tok van hozzá, azt is megvenném. Az árusító személyek jelentkezését erre az e-mail címre várom: verbunk@freemail.hu Tisztelettel: Kovács Szabolcs, Kiskunfélegyháza

Szánthó Zoltán - 2005. május 24., 8.50

A Szászcsávási Zenekar tagjainak mindig van eladó hegedűje és brácsája!
O:))))
A nálam elérhető jelelegi kínálat:

42-es méretű, igen jó minőségű brácsa tokkal Csángálótól; 100eFt.
(a tok új állapotú, boltban kb. 20eFt).

nem különösebben jó állapotú hegedű Csányi Sanyitól; tokkal-vonóval 30eFt.

Az érdeklődők e-mailben keressenek.

Csibi Szabolcs - 2005. május 5., 16.08

Szia !
Van egy háromhuros jo állapotban levő feljavított régeni brácsám 25000ft-ért ha érdekel sürgősen irj.Kedden BP leszek vele.
email:szahmad_7@yahoo.com

Nagy Gábor Ferenc - 2005. március 13., 14.36

Sziasztok!

Általam már nem használt hangszereim kínálom megvételre. Két 42-es hangszeremet, az egyik kontra, a másik brácsa, illetve egy 39 és feles hangszert. Ha valakit érdekel, kérem írjon a rozsdamaroband@freemail.hu e-mail címre. Üdv mindenkinek!

Nagy Gábor (Rozsdamaró)

Vrábel Mihály - 2005. március 10., 23.37

Köszike Kék cinke. Biztos neked van igazad, de Borsi Feri is valami kisfőnök ott.
Üdv Misi

MODERÁTOR - 2005. március 10., 18.59

Vigyázzatok arra, hogy ne bántsatok senkit itt a fórumban, aki nem tud reagálni. Meg egyáltalán ne nagyon bántsuk egymást! Szakmai kérdésekről lehet tovább vitatkozni. :)

Köszönettel:
a MODERÁTOR

q8bcvh - 2005. március 10., 18.40

Nem leszólás volt, hanem megállapításokat közöltem. Sehol nem látom a szövegemben azt, hogy "rossz". Csak azt mondtam, hogy még nem találkoztam vele. Kövezzenek meg, de úgy érzem hogy semmi bántót nem írtam, csak azt akartam kifejezni, hogy érdekes. :))) A többi dologra a választ inkább magánba írnám. Még annyi, hogy Borsi Ferit nagyon nem szeretem...

Kék Cinke - 2005. március 10., 14.56

Csak egy apró és nem túl lényeges megjegyzés: nem Borsi Ferenc az igazgatója az Óbudai Népzenei Iskolának, hanem Kobzos Kiss Tamás.

Vrábel Mihály - 2005. március 10., 14.38

Kedves Q8BCVH.
Igen, ezek az úgynevezett "népi citerák". És lehet hogy te 15 éve citerázol, édesapám 30 éve csinál hangszereket, és a citera az elsők között volt, ugyhogy a kritizálás helyett inkább nézz utána szépirodalomban, biztos találsz kottázásról rajzot, de ha nem megy, javaslom Hívd fel Borsi Ferit az Óbudai népzenei iskola igazgatóját és kérdezd meg, hogy milyen a kottázása a "Vrábel-féle citeráknak", és ő majd elmondja neked. ha gondolod még telefonszámot is küldök. Ja és valóban nem lehet többszólamú zenét játszani vele, mivel a magyar népzenei akkortájt nem igényelte a többszólamú hangzást, hidd el az akkori öregek egy szólam mellett is tudták 3 napig bulizni egy lakodalomban. (pl. tatáméknál, ahol a harmadik napon még birkát kellett vágni, mert nem ment szét a násznép.)Nem tudom, hogy milyen citerakészítőket ismersz, de szerintem az én ismerettségi köröm tágabb ilyen téren. Bocs, most nem akartalak megbántani, csak utálom, ha "NEM HOZZÁÉRTŐ" emberek elkezdenek kritizálni valamit. ha gondolod küldj fényképet az általad ismert citeráról. Kiváncsian várom!!!nyugodtan irj vissza ide, vagy a kavaro@freemail.hu cimre, és folytathatjuk a beszélgetést. Üdv Misi

q8bcvh - 2005. március 8., 10.32

Kedves Misi!
Megnéztem az oldalt, természetesen főleg a citera érdekelt. Azok a citerakészítők, akiket mi ismerünk, kicsit máshogí készítik a hangszert. A képen látott hangszeren 12 évnyi játék után nem tudtam eldönteni, hogy melyik hang melyik. Ezen valóban nem lehetne többszólamú zenét játsszani. És ahogy látom, kb. 1 oktáv van rajta. Ilyet sem láttam még.

Saás Réka - 2005. március 4., 18.40

Nekem van egy agyon használt hegedűm (de azért még müködő képes)
nekem már nem kell (ingyen is szivesen odadom) ha érdekel írj a :reeeekaaaa@freeemail.hu-ra

Varga Gábor - 2005. február 24., 16.01

Van 3 db brácsám eladó. 2 42-es és egy 38-as.
Ha valakit érdekelne akkor írjon e-mailt:
pacynak@axelero.hu
Bye

Varga Gábor - 2005. február 24., 15.50

Nekem van 3 eladó brácsám. 2 db 42-es és egy 38-as.
Ha érdekel valakit irjon e-mail-t a pacynak@axelero.hu címre.

Vojtonovszki Sándor - 2005. február 16., 23.33

Szervusz.Nekem van egy eladó háromhúros brácsám.
Tokkal együtt jó állapotba.
Vagy el is cserélném akár, szintén háromhúros csak kisebb brácsra.
(nekem a mostani sajnos túl nagy)

Vrábel Mihály - 2005. február 14., 1.15

helló Sándor.
Te most hangszerrestaurátor, műgyüjtő, zenész, hangszerkereskedő vagy????
És csak hegedű, meg brácsa érdekel???

Vrábel Mihály - 2005. február 14., 1.08

Brácsákat Szászrégenben lehet venni. Nagyon jók. Haverom már 3-at is vett. kb. 13eFT körül volt darabja. Mondom, hogy nagyon jó.

Seben Attila - 2005. február 14., 0.06

Szi

Brácsa érdekelne de nekem is elküldhetnéd az árakat meg ha van akkor képeket is elöre is köszi: Seben Attila

sebena@freemail.hu

Sándor István - 2005. február 13., 0.47

Vennék hegedüt és brácsát. Jó állapotban lévö, használt hangszereket keresek, (Ha úgy érzed, hogy még sincs túl jó álapotban a hangszer, azért írj! Hátha kihozunk belöle valamit.) Ha a nagypapa hangszere a csak a falon lóg, vagy a padláson porosodik, írj nekem!

Sándor István - 2005. február 13., 0.40

Szia Szabolcs!
Vennék hegedüt és brácsát.
Szeretném öket személyesen megnézni, de elöre is, szeretnék kérni egy irányárat a hangszerekkel kapcsolatban (ha esetleg több is van)!
Elöre is köszönöm: Sándor István
pityeszq@freemail.hu

Kemecsei Gábor - 2005. január 8., 8.08

Sziasztok!
Tovabbitom a valaszokat Marcsunak, mert igazabol o kerdezi.
Koszonettel: kemecs

Csibi Szabolcs - 2005. január 6., 12.50

Hello Gábor!
Ha megéri neked kijönni érte Erdélybe,tudok egy pár használtat,itt sepsiszentgyörgy környékén aránylag olcson(Schunda,Bohák,Doina),fel is javithatom ha szükség van rá.

Vrábel Mihály - 2005. január 6., 12.38

Helló gábor.
Hát nem tudom, hogy hova fordúlj, én se hallottam senkit, aki cimbalmokat csinál, vagy felújít.
Esetleg nemtudom Szászrégenben csinálnak-e. Mert tudom, hogy ott nagyon olcsók a hangszerek.
A másik, hogy azt áthozni a határon az megint rizikós.
Szerintem Unger Balázst (a Galga cimbalmosát)kellene megkérdezni, ő lehet hogy tudna segíteni ebben.

Kemecsei Gábor - 2005. január 5., 12.26

SEGÍTSETEK!
Kedves Mindnyájan,
a segítségeteket kérem, cimbalmot keresek megvételre.
Nagyon lelkes tanítvány vagyok, de már fogytán az erőm, szóval hová
tűnt az a sok cimbalom, amin a régiek játszottak?
Felújítandó (is) érdekel, mert a pénzem nem sok...
Köszönöm!
Marcsu

Vrábel Mihály - 2004. december 30., 22.52

Sziasztok. Aki igazán jó hangszert akar venni olcsón, az nézze meg a "nepihangszerek.fw.hu" weboldalat.