Folkrádió

Fórum

Ruhák, lábbelik, kiegészítők - eladás, vétel, rendelésre készítés

Nati

Új hozzászólás írásához be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.

hegza - 2007. december 28., 12.18

Annyit még talán jó lenne tudni, hogy határon innen vagy túl, vagy bárhol a világon?

Gurdon István Tas - 2007. december 28., 10.39

Aki vállal,vagy aki tud valakit,aki vállal gyapjúszövést,az írjon erre a címre: istvangurdon@gmail.com

Prevics Dávid - 2007. december 26., 12.02

Sziasztok,
nekem van egy eladó férfi , fekete , nem selyemhátú mellényem, (kívűl posztó belül selyemmel bélelt) jó állapotú !!
(Pénzügyi okokból válnék meg tőle)

Akit érdekel írhat: previcsdavid@gmail.com

AZ ár: 6500 Ft,

Kósa Róbert - 2007. december 20., 15.04

Szia Ildi!
A Kalotaszegi bujkárol tudnál képet küldeni?(jurtanya@gmail.com)
Köszönöm szép napot

Ildi - 2007. december 20., 10.55

Posztó ügyben az a rossz hír, hogy Magyarországon elég kicsi az esély beszerezni olyat, főleg olcsón. De ha javasolhatom, lehet kapni vékonyabb kevert szálas kabátszövetet, ami néhány körrel szebb mint a polár, tartósabb is, és nem szúr :)
Én kalotaszegi bujkát csináltattam belőle, és teljesen jól bevált.

hegza - 2007. december 18., 12.02

Emil címet kapsz a nevemnél!

Pál András - 2007. december 17., 15.29

Hegza, megpróbálok utána érdeklődni, hogy miből lehet tartós székelyharisnyát készíteni olcsón, és akkor akár emgbeszélhetjük... :)

hegza - 2007. december 16., 11.16

Hüjj, a levettkalapos ficcfánfütyölőjét micsa keletje lett itt a fehérharisnyának... Ejsze nagy tél lesz, s tük tuttok valamit... :-)))
András, erőst nagy fáradtság nem vót, met engemetes érdekel. Hallod-e, ha nekifognál komoly elhatározásval, akkor kooperálhatunk, sze én megvagyok a tervekvel fejbe egészen csak anyagbészerelés ügyben az utánajárásnál van elakadva a harisnyaszabászat. Nekem van egy széjjelszedhető foszt darab, s arról a minta eppe megvóna, s a zseb, s a szegés, s egyeb részek már kies vannak próbálva - keccer megcsináltam (2 nadrágon kétoldalt, ami négy próba) - csak nem eredeti posztóból. Nade addég nem mind fogok neki, míg béláthatatlan mikor lesz újabb, ha ezt már nem hujzhatom fel. Irodalom (de nem szabásminta...), s vaegy saját fotó zsinórdíszről, szerkezetről mind-mind akad s még szabóval es konzultáltam vót Csíkban. Szóval, ha van ötleted hunnet lehet posztót szerelni (emberi áron), én a mintát s tapasztalatból ami megvan, ebbehejbe adom hezza. :-)
Na de azt nem tudom, a méretekvel miképp verdődsz ződágra, sze én csak sajátokot kapok a régi harisnyáról, s a fejemet reja nem teszem, hogy könnyű lemérni...

Tomának meg azt mondom, a polár es kitágul, s még erősebben béizad a zember (még ejsze nemes szép), a posztó szellős, úgy meleg. Úgyhiszem, mindcsak a posztó a jó igazán hezza, de nem kell a vastag (háziforma-) posztó, lehet finomabbates kapni. (Csak eppe nem tudom hol... :-( ) Nekemes az kéne igazából. Az eccer biztos, turkálóban kaptam olyan finom gyáriposztó nadrágot, hogy annál jobb anyag nem es kell se színben, se tapintásra, csak hát hejába alakítottam formára (zseb, ellenző, szegő, zsinór, szártekerő s minden, ahogy fennebb írtamvót), nem igazi, más a pantalló esszevarrása, s nem adja ki jól. Mégha más nem es látja meg, de a tudat zavar, met én tudom, hogy nem úgy kell hogy legyen... :-(
Lehet hordani a vastag posztót es ember, tuggyadsza meg, nem olyan szúrós az. Azt mondta erre a székely: "rossz juho, mejik a maga gyapját nem bírja" s úgyes vót. Télbe nyárba +/-30 fokba mind azt koptatták. Ma már ugyan nem, de az öregapákra tiszteletvel emlékeznek, kik (úgy 10 éve az utolsók) 90 éves korba se vettek egyebet magikra, ha foltos vótes már erőst...
Úgyhiszem a büszke székelység a különállását mutatta vele azért ragaszkodott jobban, sze férfias, katonás viselet vót, lóra, s csizsmába való amelyent a nemesek hordtak a magyarok közt színes szegővel, zsinórval, míg a jobbágyé a vászongagya vót s a bocskor hezza... Vagy szegő néküli dísztelen fehér posztó a románnál, csángónál.

Boriné Kőrösi Beatrix - 2007. december 16., 8.41

Keresek megvételre 39-es néptáncos karaktercipőt,ha tud valaki kérem jelentkezzen,a prgirl@citromail.hu címen. Köszönöm!

Pál András - 2007. december 15., 22.27

Hegza: Ezt én is láttam, köszönöm azért a fáradságot, de nem tudom ez után az ábra után elkészíthető-e. Ezért reménykedek abban, hogy valakinek esetleg van valami pontosabb, nagyobb rajza róla.

folktoma - 2007. december 15., 21.17

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy szeretnék székelyharisnyát készíttetni/venni/stb..., de azt javasolták nekem, hogy ne eredeti posztó anyagból legyen, mert az egyrészt hordhatatlanul iritáló (mondjuk ez egy jégeralsóval vagy egy plusz béléssel megoldható lenne), bár ugy meg lehet nagyon izzasztó, másrészt meg az idővel kitágul a térdnél és a fenéknél, és az viszont meg már csúnya.

Az lenne a kérdésem, hogy kinek mi a véleménye erről, illetve milyen anyagból varratna harisnyát + hol tudom beszerezni. Egy helyen pl láttam, hogy polár anyagból készitették. Végülis az is lehet egy alternatíva, bár az elsőre nem tűnt túl szépnek.
Előre is köszi a válaszokat. Tamás

Vereszky Zsófia - 2007. december 14., 15.38

Bocs, az előző zárójeles rész tárgytalan, elvesztem a rendszerben.

Vereszky Zsófia - 2007. december 14., 15.36

32-es karaktercipőjét kislányom kinőtte, eladjuk. Ára 4000 Ft. Érdeklődni: vitis2006 kukac citromail pont hu villámposta címen lehet. Budapest mellett lakunk, Budapestre be tudom vinni.
(Egyben érdeklődnék a hozzáértőktől, hogy hogyan sikerült ékezetes (hosszú) magánhangzót tartalmazó felhasználónevet bejegyeztetnetek?)

hegza - 2007. december 10., 20.30

Az már "ahajt van", s nem "ehelyt", ahogy a távot méri a székely... :-)
(Ez még az előzőhöz...)

Hanem! Korábban volt szó itt a gyapjú s a posztó molyosodásáról, s előhoztuk, hogy dohányt használnak ellenük Erdélyben, pl. vaegy Carpati-t ("Kárpáci"-t) vigyitenek az öreg ruha közé, s úgy teszik el bécsomborgatva lepedőbe. Ejsze eppe én írtam bé... Jelentem azóta kipróbáltam, s azt találtam, hogy a ruhamolyok Pesten fenemód szeretik a nikotint füstszűrő nélkül es... :-D Cserge alá tettem a Carpatit, s beléköltöztek számoson... Lukacsosra rágták a papírját. Szóval mondhatni bevállt :-D mert ugyan el nem hajtotta őköt, de addig se a csergét fogyasztották. Aztán a mikróban végezték szegények...
Na de a szabómestertől aztes megtudtam, hogy a forró vasaló a legjobb ha már beléesett a moly valamibe! Aztán meg távol kell tartani őköt - szellőztetés, molyirtó, tudomisén. Minden esetre figyelni, s agyoncsapni - azes jó. (Nálam a levendulát, s annak nylon zacskóját is kikezdték a kicsi galádok a vasaló bévetéséig.) :-)

hegza - 2007. december 10., 20.08

Csizma csizma, nem? Más lenne a kalotaszegi, mint mondjuk a széki, alföldi, vagy a csíki? Persze van többféle - pl. anyaga, hossza, keménysége szerint -, de arról nem tudok, hogy földrajzilag lenne dialektus szerint meghatározható különbség... (Pl. kalapnál ejsze van.) "Magyar csizma" (v. "magyar szárú-") - de ez csak az ívelt bevágást jelenti fent elöl. Aztán ezes hun vót, hun nem vót... :-)

A harisnyáról egy gugli kereséssel ez jött ki:
http://mek.oszk.hu/02700/02789/html/101.html
(Nemtom ki vagy-e vele segítve...) Fenék alatt a ferde egyenes szabásvonal nem minden esetben van, sokszor anélkül készül. Egy csíki mester magyarázta, mikor csináltattam pár éve, de már nem emlékszem a részletekre sajnos. Az rémlik, mintha arról lett volna szó, hogy vagy ennek kell lennie, vagy fölötte, ahol a szegő (vagy zsinór) végigfut hátul, ahhoz, hogy testhez símuljon annak rendje-módja szerint. De csak az egyik. A lényeg, hogy egy szár egy darabból van, nem mint a városi pantallóké. Ez látszik a kicsi ábrán es.

Viszont tudjátok-e ványolt posztót hunnet lehet szerezni hezza, lehetőleg egyszerűen, olcsón Pestről? (Székelyföldön tudok nem egy helyet, de az messze van...)

Varga J. - 2007. december 9., 19.18

Kalotaszegi csizma (kb.40es) eladó!

Pál András - 2007. december 9., 17.37

Sziasztok!
Ha esetleg valaki tudna nekem egy székely harisnya szabásmintát mutatni, azt nagyon, de nagyon megköszönném! :)

Szavai Zsófia - 2007. november 15., 14.17

Sziasztok!
Én egy lavór hideg vízben feloldok annyi keményítőport, ammennyit felvesz. (Általában 2 zacskó) Ehhez hozzáadok két evőkanálnyi kb. 2dl vízben felforralt bóraxot. (patikában lehet kapni, nem tudom igazából mi ez de a patikusok tudni szokták :0) ) A bórax azért kell, hogy suhogósak legyenek a szoknyák. Ebbe áztatom be a szoknyákat nem túl hosszú ideig, majd alaposan kicentrifugázom őket. Vizesen ki kell vasalni, mert ha csak úgy megszárítod, akkor ráncos lesz, amit nem lehet kivasalni belőle. Igaz, hogy egy napot rá kell szánni, de a használat mértékétől függően akár egy évig is kemények maradnak. (fél évig biztosan) Nekem a folyékony keményítők csak nagyon nagyon tömény keverékben váltak be, ezt nem ajánlom, mert nehéz eltalálni az arányokat és drága is. Régen kékítőt is kevertek a keményítő vízbe, hogy szép fehérek legyenek a rokolyák. Láttam már olyat, hogy a kékítőt 1-2 csepp kék ételfestékkel helyettsítették. Tényleg sokkal vakítóbb volt az anyag. Én meg nem próbáltam, csak érdekességként írtam le. Zsófi

Jucus - 2007. november 14., 17.39

Az én módszerem, hogy egy lavórban 10 l forró vizet összeöntök egy adag, előzőleg langyos vízzel elkevert, háztartási boltban kapható keményítővel. Éjjelre hagyom állni és reggel teregetem ki csepegni egy műanyag kerti székre, az alakja miatt:-).
Aztán majdnem szárazon vasalom ki, és csak a legfelső réteget, hogy szép tartása legyen (meg hogy ne álljon görcsbe a kezem:-)) és az alsót, hogy ne dörzsölje ki a kisalsót és a harisnyát.
Jó lenne megbeszélni az ilyeneket is, mert nagymamáink már lehet, hogy csak kézimunkát keményítettek, és a google se tudhat mindent.

Jucus - 2007. november 14., 16.52

Helló, lenne egy - szerintem minden lánykát érintő - kérdésem.
Mostanába nem sikerül "normálisan" kikeményítenem az alsószoknyáimat. Mi lehet ennek az oka? A keményítők minősége? (Vagy a víz helyi keménysége? :-)))))
És egyáltalán, csajok, Ti hogy csináljátok?

Simándi László - 2007. november 12., 23.18

Üdvözletem!

Új, vagy jó állapotú (azaz hordható) férfi széki kozsokot, vagy hajdúsági ködmönt vennék Debrecenben vagy a környéken. De bármilyen segítség vagy információ is jól jön ez ügyben!
Ugyanakkor eladnék egy erdélyi (kolozsváriaktól vettem, de nem tudom pontosan beazonosítani, hogy milyen) bőr mellyest.
Esetleg a fent említettek cseréje is nagyszerű lenne, természetesen a különbözetet még ráfizetném.

E-mail címem: simandilaci@freemail.hu

Várom és köszönöm bárminemű segítségeteket, ajánlatotokat!
S. Laci

Pál András - 2007. november 6., 16.24

Rakottya: Köszönöm a tippeket. :) Erdőszentgyörgyre megy a csoportunk november 16.-án, arrafelé körülnézek, hátha ott is lesz valami. :)

Varga Árpád - 2007. november 5., 11.01

helló mindenkinek!

Érdeklődnék, hogy nem tud-e közűletek valaki segíteni nekem román kalotaszegi viselet ügyében, azt tudom, hogy valamiféle szőttes de nem tudom, hogy pontosan milyen, és azt sem , hogy honnan lehet beszerezni..
Remélem tud segíteni valaki.

Előre is köszönöm a segítséget

Kósa Róbert - 2007. október 14., 14.02

Elfelejtettem mondani, hogy régi ,Gyimesben készült bundát keresek!!!!Előre is köszi!üdv ... Ha valaki tud eladó gyimesi férfi bundát feltétlenül ...

Ezzel a szöveggel keresi valaki ezt a terméket!
Tudok segiteni.Írjon a jurtanya@gmail.com ra ésküldök neki képet az árúról

Rakottya - 2007. október 5., 12.40

Kedves András! Almássy téri táncház csütörtökön, Marczibányi téri csángó táncház, s talán más nagyobb helyek/rendezvények, Semmelweis u. Magyarok Háza a kapunál... Ezek jutnak eszembe, ahol esetleg lehet. (Konkrétan nem jegyeztem meg mit árulnak.)
Ja, azt nem is írtad merrefelé keresnél, Pesten, vagy máshol - ha mindegy akkor Klézsét, Somoskát, Pusztinát ajánlom (ha moldvai kell), vagy pl. a kőrösfeketetói vásár is jó hely! (Vagy az már elmúlt?) :-)

Pál András - 2007. október 4., 20.26

Helló,
valami jó helyet nem tudtok, ahol népies batyukat lehet kapni?(asszem van pl a moldvaiaknak is...)
Köszönöm előre is a választ.

Tuboly Tímea - 2007. október 4., 19.55

Sziasztok,
széki szoknyát, kötényt és hozzávaló alsószoknyát keresek kb. 150 cm magas kislány részére. (ha kicsit nagyobbacska nem baj, majd belenő :-) )
Ha tudtok ilyet akkor légyszi a ttuboly@freemail.hu címre írjatok

Pál András - 2007. október 4., 13.45

Sziasztok,
MOldvai gatyát, és székely gatyát vennék, csináltatnék.
Ha valakinek van eladó, vagy készít ilyeneket, az legyen szíves írni!
emperor2@citromail.hu

Márta - 2007. október 1., 6.30

Köszi Zsófi, azóta már le is tudtam azt a szereplést. De köszi a tippet. A tisztítónál csak egy baj volt...szépen kivasalták...de a derékrészt totálisan újra kellett vasalnom. Nem nagyon figyelték, hogy ne vasalják le a szép hullámokat pengeéles plisszérré.:)

Varga Árpád - 2007. szeptember 30., 15.40

Jó napot mindenkinek!
Viselet készítéséhez lenne szükségem fekete flokonra, tudna nekem valaki segíteni ebben: hol szerezhetem be mennyiért?

Varga Árpád - 2007. szeptember 25., 20.40

Autentikus népviseltek és alkalmi ruha készítését vállaljuk.
Oldalunkon folyamatosan bővülő kínálat látható.(Az oldal új, időbe kerül a képek feltöltése, türelmüket kérjük)
Többek között készítetthető: Mezőségi viselet,Székelyföldi Somogyi viselet, Sárközi viselet, Palotás és Keringőruha!
www.magyarnepviselet.extra.hu
Utolsó frissítés: 2007. szeptember 22.

Szavai Zsófia - 2007. szeptember 24., 16.01

Elrontottam, nem szappanos, hanem samponos vízben, bocsi. A többi rendben van. :0)

Szavai Zsófia - 2007. szeptember 24., 15.59

Szia Márta! Nem tudom aktuális- e még a kérdésed, de lehet, hogy másokat is érdekel. Én sárközi faluban lakom és itt ha mindenképpen muszály tisztítani a selyemszoknyát, akkor nagyon langyos szappanos vízben szoktuk, de tilos a napon szárítani, mert könnyen kifakulnak. Nem feltétlenül kell kimosni, akkor is szép fényes lesz ha gőzölős vasalóval átvasalod. Ha nagyon régi az anyag akkor lehet, hogy kell fölé tenni valami kendőt, hogy ne közvetlenül érintkezzen a vasalóval és természetesen a paszományt sem szabad vasalni. Remélem segítettem: Zsófi

Kramlik Márti - 2007. szeptember 23., 16.03

Szép napot! Engem palóc mintás, hímzett ködmön (bekecs) érdekelne... hol tudnék szert tenni egy ilyenre?
Ha tudtok valami megoldást, akkor ide írjatok: tucy88@freemail.hu
Köszönöm :)

hegza - 2007. szeptember 10., 1.05

Kedves Tibor, valóban lemaradtál róla, már elvitték. Ejsze úgysem ment volna rád, kb 90-es derékra készült... Én nem kereskedem, szóval ez ecceri alkalom vót, úgyhogy sajnos nem es ígérhetek egyebet. :-(

Varga Árpád - 2007. szeptember 9., 19.44

utentikus népviseltek és alkalmi ruha készítését vállaljuk.
Oldalunkon folyamatosan bővülő kínálat látható.(Az oldal új, időbe kerül a képek feltöltése, türelmüket kérjük)
Többek között készítetthető: Mezőségi viselet,Székelyföldi Somogyi viselet, Sárközi viselet, Palotás és Keringőruha!
www.magyarnepviselet.extra.hu
Utolsó frissítés: 2007. szeptember 8.

Détár Tibor - 2007. szeptember 4., 11.00

kedves hegza

Nagyon felkeeltette az érdeklődésemet az a priccses nadrág.tudom hogy lecsúsztam róla de ha véletlenül lenne még eladó , akkor feeltéttlenülj üzenj! Jó embörös méret kellene!Egy méteres a derékbőségem.
Erre az e-mail cíímemre irhatsz :radar74@pannonmail.hu

köszi!

Tóth Katalin - 2007. szeptember 1., 10.08

Sziasztok! Abban kérném a segítségeteket, hogy mi most tanultunk bonchidai táncot és ahhoz kéne nekünk eredeti román viselet..hol lehet ilyeneket kapni? meg mennyiért? Itt én még új vagyok nem igazán tudom,hogy megy ez.Amúgy Hódmezővásárhelyról az Árendás néptáncegyüttesben táncolok..nagyon jó kis csapat...előre is köszönöm a segítségeteket!

Varga Árpád - 2007. augusztus 27., 17.49

Autentikus népviseltek és alkalmi ruha készítését vállaljuk.
Oldalunkon folyamatosan bővülő kínálat látható.(Az oldal új, időbe kerül a képek feltöltése, türelmüket kérjük)
Többek között készítetthető: Mezőségi viselet,Székelyföldi Somogyi viselet, Sárközi viselet, Palotás és Keringőruha!
www.magyarnepviselet.extra.hu
Utolsó frissítés: 2007 augusztus 27.

Varga Árpád - 2007. augusztus 27., 17.49

Mindenképpen vegyileg
Ha kézzel mosod, nem tudod majd kivasalni.

Márta - 2007. augusztus 25., 19.35

Na, brokát szoknyát utalt ki a jelmeztár a sárközi tánchoz, én koszosnak látom...vegyileg tisztítható, vagy azzal sem mivel ezer sallang van az aljára varrva? Van valakinek tapasztalata?

Varga Árpád - 2007. augusztus 23., 17.19

Autentikus népviseltek és alkalmi ruha készítését vállaljuk.
Oldalunkon folyamatosan bővülő kínálat látható.(Az oldal új, időbe kerül a képek feltöltése, türelmüket kérjük)
Többek között készítetthető: Mezőségi viselet,Székelyföldi Somogyi viselet, Sárközi viselet, Palotás és Keringőruha!
www.magyarnepviselet.extra.hu
Utolsó frissítés: 2007 augusztus 23.

hegza - 2007. augusztus 22., 18.18

Jaj, tuggyátok meg, mit hallottam a molyokval kapcsolatban, amiről eccer pletykáltunk itt. Azt mondta egy székely harisnyaszabó mester, hogy forró vasalóval (gőzösvel, vagy anékül nedves ruhával) átolvasalva a posztót abba egy fia molypete meg nem marad, s ez úgyes kell legyen... Aztán jöhet a "Carpati" cigaretta hogy a többit messze tartsa... (Énes hoztam ezért egy csomagval, bárha nem szivarozok. 3,7 lej vót - 290 ft!)

A posztóruha, amiről alább 2007.7.12. 16:31:49-kor írtamvót, megtalálta gazdáját mindkettőnk elégedettségére, de egy csizmát még eladnék, ha nemis azt amiről ugyanott szóltam (nem hozhattam el mindent Csíkból, így se vót eccerű a rend ruhával) de nekem van egy 43 körüli férficsizsmám, ami rejám nem kényelmes, met bütykös a (43-as) lábam, s közben bészereztem nagyobbat. Különben használt, de telesen jó állapotban van - a faszegelt talpa es.

Ja, még mielőtt Varga Árpádnak rosseb tudja hanyadszor újfent fáradnia kellene a reklámjával: "Autentikus népviseltek és alkalmi ruha készítését vállalják." (Ld. alább jónehányszor...) :-)

hegza - 2007. augusztus 22., 17.53

Akkor jobb ötletem nincs, mint ha eccer bészekerezel a városba, ejsze kapsz valami embert gépvel. Nade úgy jársz-e Székelyföldönes? Én ki nem bírnám ezt a \"képtelen\" helyzetet... Épp ehelyt a folkrádió galériába es küttem vaegy fotográfiát nemrég. S vajon mobiltelefon? Már azokes csinának képet, amilyen csudavilág járja manapság...
Apropo, ahonnet kaptad vót, ott nem firtattad az inget? (Hol vót ez különben?)

Pont Pál - 2007. augusztus 22., 14.51

Nincs fényképözőgépöm.Akkó minden veszve van?

hegza - 2007. augusztus 21., 18.10

Kedves Pont Pál, tegyél vaegy képet valami galériába, s onnet egy linket pl. ide, hogy lássuk es miről beszélünk. Mondjuk egy példa valami hasonló adatkeresésre:
http://www.minden-ami-magyar.hu/beolvas.php?
MAM=be71bb7512e203dd12d463fc16c272d4&file=2007%2F20070206-101534-f5d6.txd&view=1
( A főoldal: http://www.minden-ami-magyar.hu/ )
Így akkor ott es, s ehejt es kaphatsz valakit, aki többet tud...

Ildi, kifejezetten ördöngösfüzesiekvel nem találkoztam (v. esetleg nem tudtam ki az, s ki nem. A zesső kicsinyég esszebolondította a programot a falunapon..) de azért majd küldök egy mailt, háha méges tudok valamit segíteni. Csak szerelődjek essze, met meggyűlt a dolgom közbe míg oda jártam, mint kicsi Juliskának a fonnivaló. :-)

Pont Pál - 2007. augusztus 19., 17.58

Szerusztok!Valaki tudna segíteni,hogy miféle ingöt kaptam én ajándékba?Megpróbálom leírni.No:porcelángombbal van "kirakva"az eleje,álló gallér(szintén gombokkal),a mandzsettájára pedig színös mértani formákat hímözek.A válla azsúrozva van s az alja szintén.No,elég bonyolult...
Az es segítség lenne,ha valaki leírná,hol keressem a mégódást.Köszönettel.

Ildi - 2007. augusztus 15., 16.53

Szia! Nagyon jó lenne, köszönöm szépen! Gyanítom, hogy többnyire kendőt viselnek, főként az idősek. Azt is jó lenne tudni, hogy milyen színű kendőket kötnek.
Várom a beszámolót! Ha képeket is készítesz, és tudsz küldeni esetleg, akkor az ildy@t-email.hu-ra várom.
Jó mulatást a falunapon!

hegza - 2007. augusztus 14., 21.06

Ildi, ha a hétvégén a "szomszédos" bálványosváralji falunapon találkozom füzesi táncosokval - amire jó esély van -, megnezem s elmondom, jólesz-e?

Ildi - 2007. augusztus 13., 16.24

Sziasztok! Tudtok segíteni abban, hogy vajon Ördöngősfüzesen milyen hajviselet volt? Konkrétan az érdekel, hogy tettek-e szalagot a hajukba, és ha tettek, milyen színűt?
Tudom, hogy nem ide illik a téma, de emiatt nem akartam újabb témát nyitni.