Folkrádió

Fórum

Szeretnék az internetről népzenét letölteni (lehetőleg ingyen), csak nem tudok elindulni. Köszi a segítséget!

Farkas Éva

Új hozzászólás írásához be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.

Nagy Ferenc - 2010. február 1., 16.32

Sziasztok !
Keresem a "Most múlik el pontosan "számot Bocskor Bíborkától.
köszönöm a segítséget

Novák Nikolett - 2010. január 30., 19.26

Sziasztok!
Én itt elég sokat találtam, mindig bővül egy kicsit!

http://jencuska-internetesfeltolteseim.blogspot.com/search/label/Folk

érdemes úgy keresni, hogy oldal a "folk" címkére kattintasz! (abc sorrendben vannak a címkék, értelemszerűen valahol az "f" betűnél keressétek!)
Az albumokat egyébként különböző tárhelyekről lehet leszedni és kicsit várni kell a letöltéshez. Ennek a "Jencuskának" pedig, aki feltöltötte őket, nagy-nagy köszönet jár érte!!

Nagy Ferenc - 2010. január 25., 13.03

Köszönöm Nati.
Őt kerestem.

Molnár Imre - 2010. január 25., 10.27

Ha jól emlékszem Enyedi Ágnes énekeli a
Kallós Zoltán: Hallod babám, mit fütyörész a rigó! Mezőségi magyar népzene. I. 2006. vagy a
Kallós Zoltán: Szépen szól a fülemile. Mezőségi magyar népzene II. 2007.
CD-n.

Nati - 2010. január 25., 9.49

Esetleg ez?
http://veszelkakommando.hu/kukucskalo.html

Nati - 2010. január 25., 9.35

Melyik rádióban hallottad? A Folkrádióban nincs Kormorán.

Nagy Ferenc - 2010. január 25., 9.33

Gyönyörű hangú hölgy énekelte.Akár lehetett volna a Kormorán is.De nem látom a számaik között.

Nati - 2010. január 25., 9.23

Én sem találom a rádió hangtárában. Nem tudom, melyik felvételen hallottad. A "Kallós Zoltán kedves dalai" című feketelemezen énekli Zoli bácsi, de ezt nem játssza a rádió.

Nem ez a becei dallam volt, ugye, hanem a mezőségi?
http://www.folkradio.hu/album/felvetel_show.php?id=659

Addig is, itt van egy feketelaki gyűjtés:
http://db.zti.hu/kallos/mp3/5215d.mp3

Nagy Ferenc - 2010. január 25., 8.42

Sziasztok !
Keresem a "Hallod-e-te szelídecske" számot.Egy hónapja hallottam a rádióban, de nem találom sehol.

Rapatyi Anna - 2010. január 24., 15.26

Sziasztok! Moldvai mahala zenét keresek. Légyszi küldjetek ha tudtok. email cimem: rapatyia@citromail.hu
köszönöm!
(ha esetleg nem moldvai de mahala zenétek van azt is elfogadom)

Anna

Gyetvai Anna - 2010. január 10., 19.49

hunzene.hu
ez az ifjúmuzsiás és Csóóri Sándor honlapja.Édesapámnak innen sikerült egy csomó zenét letólteni remélem neked is skerülni fog. Sok szerencsét és jó zenehallgatást :D

Bogi - 2010. január 9., 22.19

sziasztok!
nem tudtok egy oldalt, ahol ingyen lehet népzenét letölteni?

Varga Henriett Melinda - 2009. november 29., 17.55

Sziasztok

Kalotaszegi invirtita szövegeket tudnátok küldeni?
Előre is Köszi!
Heni (v.heni.m(kukac)freemail(pont)hu)

Varga Henriett Melinda - 2009. november 26., 10.52

Sziasztok
A "Szegény vándor fecske" videó vagy hang felvételét keresem, tudtok ebben segíteni?
Köszi

Bonyhádi Dóra - 2009. november 14., 17.21

Persze és nagyon köszönöm!!!
bonyhadi0821@freemail.hu

trieste - 2009. november 14., 13.12

Szia!
Én tudok nádudvarit küldeni, ha megadod az e-mailcímed, küldöm is. :)

Bonyhádi Dóra - 2009. november 14., 11.18

Valaki nem tudna nekem bagi és nádudvari zenét küldeni.(ha nem gond több mint 2 percest)a zti honlapjáról már mindet letöltöttem.
Nagyon fontos lenne!
Előre köszönöm.:)

Tövisháti András - 2009. november 13., 17.46

Megint én:
A http://db.zti.hu/ oldalról már mindent letöltöttem. Másonnan lehet-e:
Köszi!

Tövisháti András - 2009. november 13., 17.44

Sziasztok! Honnan tudnék letölteni eredeti dudazenét?
Köszi!

Csütörtöki Balázs - 2009. november 12., 17.49

Kösz hegza,
már azóta sikerült megtalálnom, nálam is a dokumentumok mappába pakolgatta a felvételeket.
Így viszont tényleg utólag kell szerkesztgetni.
Az audacityn valóban elő kell készülni, de a felvételt egyből tudom szerkeszteni, az utómunkálatok gyorsabbak.

Ha nem említed, sose jöttem volna rá, hogy a vlc-m másolni is tud.

És valóban: youtube-ról is könnyedén tudtam vele videót lementeni (avi formátumba)

Szóval ezer hála és köszönet!! :) :)
Üdv, Csüti

hegza - 2009. november 12., 16.09

Balázs, igazad van hallode, ezt elfeledtem említeni, a felvételt addig csinálja a VLC míg esment a pirospettyet vagy a stop gombot meg nem keccinted. (A Stop-ra a rádió lejátszás is megáll ejsze.) A felvételt a Dokumentumok mappába teszi, ilyesféle címekkel:
"vlc-record-2009-10-22-12h18m52s-folkradio - Folk Music of the Carpathian Basin-.mp3"
Szóval a felvétel kezdő időpontja s a média forrása, ami lehet a folkrádión küjjel akár dvd, youtube.com, dunatv.hu, stb...
Hogy mér pont oda s hogy miképp lehet változtatni ezen, annak még eddigelé lusta voltam utánajárni s az mp3 bitráta beállításának, de erőst nagy szükségem még nem is volt erre. (Így alapbeállításban kb 250kbps VBR - szóval magas minőség, s a video meg avi kiterjesztésű lesz, ha arról van szó.)

Az es jó, ha valami hangszerkesztőt használsz, pl Audacity-t, Cool Editet, stb, csak ha gyorsan kell indítani a rekordot, akkor bonyodalmasabb a tettrekészségig eljutni. :) Mellette még a hangbeállítások "Felvétel" mixerénél is lehet munkája az embernek, ha más forrásból is (pl mikrofonról) szokott felvételt készíteni, vagy épp Skype-on telefonálni. Használtam magam es ilyet, de most egyszerűbbnek gondolom ezt, bár gyakran utólag még valami hangszerkesztővel szoktam utómunkázni a felvételt. (Eleje, vége, normalizálás...)

Még egy, ezt is kérdezték még, a VLC-n egyszerűen lehet lassítva, gyorsítba lejátszodni a muzsikákot s videókot. Billentyűzet + és - vagypedig a lejátszó panelen egérrel az "1.00x"-re keccintve. Na képzeljétek, most kipróbáltam, hogy kókságot ne írjak s még az élő(!) folkrádió műsort is lassítottam, gyorsítottam véle, na ezt magyarázza ki nekem valaki...

Patrik - 2009. november 11., 20.56

Sziasztok
Érdekelne egy szászcsávási zene ( Gyertek fiuk menjünk a kocsmába 15 lej 1 liter bor ára , húzed cigány ezer lejest adok még az éjel mulatni akarok)
ha valakinek meg van vagy tudja hogy honnan tudnám letölteni az egész zenét énekel az küldje vagy irja meg a : patrix13@freemail.hu e-mail cimre
Elöre is kösz.

Csütörtöki Balázs - 2009. november 11., 20.38

Kedves Hegza!!

végigkövettem az instrukciókat,az asztalon virító szép kis hangjegy-formájú parancsikonról (dokumentumok mappába hivatkozva) szól a folkrádió, társítottam a VLC 1.0.3-as verziójához. A felvétel piros pöttyöcskéjét ráhúztam a fő eszköztár line2 sorára.
Tehát ott van a lejátszón a piros felvétel gomb, szól a folkrádió, de... ...hiába klikkelek a felvétel gombra, (látszólag) nem történik semmi.
Nem látom sehol, hogy hol, hova, meddig rögzít hangfelvételt, nem tudom rögzített e egyáltalán, ha igen, hol találom, és hogyan tudom elmenteni?
Hogyan tovább?
Van tipped?


Amúgy én eddig az AUDACITY nevű programot használtam hangrögzítésre. Kifejezetten azért töltöttem le, hogy a folkrádióról tudjak felvételt rögzíteni. Ez olyan, mint egy számítógépbe beépített diktafon, mindent felvehetsz ami a gépben "megszólal", legyen az rádiócsatorna, youtube(persze csak hangfelvételt), vagy mikrofon, vagy akármit.
Itt a felvétel elindításakor automatikusan rajzolja a hangfelvétel grafikonját, mint egy szalagot, ahol a az egész felvételt, vagy egy szakaszt kijelölve lehet mp3 formátumban is elmenteni (mp3-hoz kell egy LAME nevű segédprogram is).
Ez tehát nem lejátszó, hanem hangrögzítő és hangszerkesztő program.

Üdv és kösz a segítséget,
Csüti

hegza - 2009. november 11., 13.07

Rádiózáshoz (s felvételhez!) ajánlhatom az általam használt módszert, bár egy szikrát kell dolgozni véle. (Úgyis valaki kérte magyaráznám el neki, s akkor írom ide bé a kérdésre, s bárki olvashatja, háha segít másnak es.)

Itt a honlap főoldalán a "Teljes mai műsor>>>" link felett kicsi Winamp ikonra keccentesz az egér jobb gombjával s a menüből kiválasztod, hogy "Hivatkozás mentése más néven". Ezt akkor abbahelybe vagy lemented az "Asztal"-ra a gépeden, ha nem akarsz vacakolni, vagy szerintem jobb/elegánsabb ha máshová, pl a "Dokumentumok" mappádba (ez lesz a neve: "modem16.m3u") Ha ez utóbbit tetted, akkor elészereled a mappát s abból ezt a fájlt, s esment jobbkecc az egérvel. "Küldés" és az almenüből: "Asztal (parancsikon létrehozása)" Na akkor már lesz az Asztalon amire kecegtessél ha rádóznál. ;-)

De még félmunkánál járunk, nincs meg a teljes búcsú. :-)
Az asztalon a parancsikont átnevezheted pl FOLKRÁDIÓ-nak ha van kedved s üdőd, s még ikoncserét es csinálhatsz a tulajdonségoknál valami babba hangjegyes vagy tudomisénmiféle windóz ikonra (v saját gyártmányúra), bár ez csak szorgalmi feladat.

Na osztán vissza a megnyitott Dokumentumok mappába az elején lementett "modem16.m3u" fájlhoz, s jobbkecc. "Tulajdonságok" majd a "Társítás"-nál a "módosítást" kecegteted, ahol kiválasztod a "VLC Media Player" programot - aminek persze előtte már telepítve kell legyen, érted-e.
De haddel egyet se busulj ha nincs, mer ingyenes, s hanemegyéb megkapod a neten bárhol a legfrissebb 1.0.3-as verziót. (Ha küssebb van, akkor frissítsd.) Pl:
http://www.szoftverbazis.hu/sz...-v1-0-0-rc2--magyar--ST10.html
Na akkor ezt társítod (telepítés után) az m3u kiterjesztésű fájlokhoz ahogy elébb írtam, s ettől fogva mind ami ilyen m3u lejátszólista fájl lesz a gépeden, azokot feszt evvel fogja lejátszani neked, nem a Winampval. Ez meg azér jó, mer tudsz felvételt készíteni, ami így menyen:

A VLC (új, ejsze legalább 1-es verzió) "Nézet" menüjében kapsz egy olyant, hogy "Felület személyre szabása". Elészerelődik egy új ablak s abban az "Eszköztárelemek" közül a piros pettyes "Felvétel" gombot fogod meg az egérvel s huzod rea tulfelől a "Fő eszköztár" Line2 sorára. Sosztán már erekkétig mind ott lesz a piros petty ha elindul a VLC lejátszód.
Ráadásul ha az asztali "Folkrádió" parancsikont kecegteted, akkor ez fogja neked a műsorlejátszást csinálni (amit abbahelybe rögzíthetsz es), nem kell még a Folkrádió honlapot sem megnyitsd, bár sokegyéb okból még érdemes. ;-)

Remélem mindent leírtam ami kell, s ki lehet okosodni belőle... :-)

Tóth Krisztián - 2009. november 11., 7.40

Katt a HAD SZÓLJON-ra!

Patrik - 2009. november 10., 18.24

Ja és moldvai zenék is érdekelnének.!!!

Patrik - 2009. november 10., 18.20

Sziasztok
Szászcsávási videók(tanító jellegű),és zenék érdekelnének .
Ha tudja valaki hol találhatnék az szoljon.(ha kell msn cimet is adok ha tudna átküldeni.).
Egyébként mit kell ahoz tenni hogy haljam is a zenét a "RÁDIÓ"-ra kattanás után.(hogy lehet it zenét meghalgatni.)

Tóth Krisztián - 2009. november 10., 10.56

Sziasztok!

Mint sok embernek,nekem is segítség kellene.

Egy egyszerű kottát tudna valaki készíteni erről a csodálatos siratóról?:

http://www.youtube.com/watch?v=8z7WjHp7g_4

Szeretném elfurulyázni..annyira tetszik.

Előre is köszönöm.

tüskés imre - 2009. november 8., 20.17

Kedves mindenkni...

Mindenféle gyűjtések érdekelnének, nekem is van pár, cserélhetnénk...

Továbbá
Az alábbi CDk beszerezhetősége érdekelne, hátha valaki tud segíteni

László Miklós - A gyimesi hegyek kőből vannak kirakva (Dancs Market Records 2005)
Ioan Grama Pe la noi, pe la Triteni (Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj 2006)
Taraful Căminului Cultural Mociu
Vasile Soporan, Covaci Carol "Gaciu" bandája - Vasile Soporan şi Taraful din Soporu de Câmpie. 15 cântece originale (Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj 2006)
Öves együttes - Csángó muzsika Moldvából és Gyimesbol (2001)
Öves együttes - Mikor Csíkból kiindultam (2006)
Üsztürü - USA 2007. Transylvanian Village Music

Veres Zoltán - 2009. november 8., 13.29

Szia Anna örülök hogy írtál küldök bonchidait mailen, ha tudsz szilágyságit küldeni örömmel várom.
Jó lenne beszélni egy kicsit ha fent vagy csörgess:) Pusza

Prém Lilla - 2009. november 7., 23.59

Sziasztok! Én nyárádmenti (nyárádselyei) zenét keresek! Ha valaki tudna küldeni, vagy linket adni azt megköszönném. :) (prem.lillus@hotmail.com)

Magdali Anna - 2009. november 7., 23.41

de az is lehet, hogy ezt elkiabáltam... de én szívesen hallgatnék Bonchidait.

Magdali Anna - 2009. november 7., 23.39

Szia Zoli:)
én szerintem tudnék neked szilágyságit küldeni, csak fel kell tegyem a gépre!

Katona Zoltán - 2009. november 7., 12.08

Kedves Anna!

Köszönöm a segítségedet!

Veres Zoltán - 2009. november 6., 22.12

Ha esetleg valaki szeretne Bonchidait vagy Szatmárit hallgatni Írjon állok rendelkezésére.

Veres Zoltán - 2009. november 6., 13.29

Sziasztok!
Én táncos vagyok és szilágysági zenét keresnék akinek van légyszíves küldjön az e-mail címemre vereszol@citromail.hu nagyon fontos lenne mert vizsgára kellene.De ha oldalt tud valaki ahonnan tölthetek az is megfelelő lenne, előre köszönöm a segítséget.

Fehér Anna - 2009. november 5., 22.12

Pont az a felvétel kell, amire Mundruc táncol, vagy csak az a dallam?
http://db.zti.hu/24ora/mp3/7655c2.mp3
http://db.zti.hu/24ora/mp3/7511b.mp3
http://db.zti.hu/neptanc/img/tanc_wmv/Ft_0616_02_Magyarvista.wmv

Katona Zoltán - 2009. november 5., 20.55

Sziasztok!

­Mundruc­ legényesét keresem. A néptánc adatbázisban (db.zti.hu) a 0616.02 sz. leltári szám alatt szerepel.
Ha tudja valaki, hogy hol jelent már meg, vagy honnan szerezhető be, kérem segítsen.

Nem a video kell, csak a zene!

Üdv.

Gurdon István Tas - 2009. október 31., 14.54

http://db.zti.hu/br/

Innen is tudsz kottákat letölteni.

Széles László - 2009. október 29., 19.54

Szia!

A wikifoniára feltöltöttünk néhány magyar népdal kottát.

http://www.wikifonia.org/music/user/1909

Innen tudod letölteni.

Magánban elküldöm a cserkészcsapatunk készülőben lévő daloskönyvét. kb. 200 népdal van benne ismert, és kevésbé ismert versszakokkal, kottákkal együtt. A könyv még csak amolyan "első kiadás". Még az akkordozásokat szeretnénk megcsinálni a kottákhoz.

Ha valakinek szüksége van erre a kottáskönyvre, írjon nyugodtan a szeleslaszlo@gmail.com -ra, és elküldöm magánban.

Szép napot!

Laci

Molnár Károly - 2009. október 29., 13.47

hiba csuszott az e-mail cimbe: molnarkaroly80@yahoo.com

Molnár Károly - 2009. október 29., 13.46

Üdv mindenkinek. Kottákat keresek, ha tudja valaki honnan lehet letölteni, lehetőleg ingyen. Vagy ha valakinek van néhány elektronikus formátumban, örömmel fogadnám és cserébe én is megosztanám vele ami nekem van, na meg persze amit még találok. E-mail cimem: molnarkarolz80@yahoo.com.

Bogi - 2009. október 12., 19.52

köszönöm, Janka:):):):):)

Varga Csilla - 2009. október 12., 13.08

Zsuzsi, köszönöm szépen! :) Dóri, a címem: vcsilla89@freemail.hu, nagyon hálás lennék ha küldenél! :)
üdv:
Csilla

Janka - 2009. október 11., 10.14

Sziasztok!

Nem lapoztam végig az összes oldalt, nem tudom, hogy írta-e már valaki, de a Hagyományok Háza honlapján, a médiatárban rengeteg zenét le lehet tölteni ingyér. Videófelvételek is vannak.

Az egyszavas keresőt ajánlom ezen az oldalon:

http://www.hagyomanyokhaza.hu/...atbazisok/folklordokumentumok/

Bogi pl. oda beírja, hogy mezőség, vagy bonchida, és máris kiad egy csomó lehetőséget.

Pusz: J.

Bogi - 2009. október 11., 9.55

sziasztok!
nem tudjátok, hogy hol tudok ingyen letölteni mezőségi és bonchidai zenét?

Zsoli - 2009. október 11., 0.41

Jucus, köszönöm szépen!

Sári Rozina - 2009. október 10., 16.55

Hello!
Hol tudok letölteni Ingyen Ghymes zenét???
Választ Sürgősen várok köszi puszi

Máté Zsuzsanna - 2009. október 10., 9.27

Csilla, pl.: fondor.hu -> Letöltések -> Zenék

Jucus - 2009. október 9., 22.02

Zsoli!

Nincs szebb madár, nincs szebb madár a fecskénél
A ....-i (gondolom falunév), a ...-i menyecskénél
Fehér vállát mutogatja, csak a szívem szomorítja.

A ... helyén mintha Bátaszéket, Sárközt mondanák, a ruha is stimmelhet, akkor a bátai menyecskékről énekelhetnek, de nem népdal, hanem inkább magyar nóta.

Aztán \"A faluban nincs több kislány\" nóta kezdődik:).