Folkrádió

Fórum

Sziaztok!!! Anyáknapi köszöntőket, verseket, dalokat keresek, aki tud ilyeneket azok kérem minnnél elöbb jelezennek vissza, nagyon fontos lenne, válaszokat előre is köszönöm!!!!

Toby_folk

Új hozzászólás írásához be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.

Toby_folk - 2008. május 1., 11.45

Népdalt keresek kottával, amelynek valamelyik versszaka arról szól, hogy szeretem édesanyámat, tisztelem, sokat kaptam tőle! Előre is köszönöm a válaszokat!

Jucus - 2008. április 28., 18.41

Pár gyűjtemény még:

http://www.jatszohazdenver.com/collections/?cat=31
http://5letelek.multiply.com/journal/item/9
http://www.tyukanyo.hu/articles/0/61/anyaknapja_gyerek_versek-1.html

A lenti hozzászólásból kihagytam, h ugye: Magyraországon. Mert a net szerint: "Az ünnep a 20. század elején keletkezett az Amerikai Egyesült Államokban. Julia Ward Howe 1870-ben megfogalmazta anyák napi kiáltványát, de kezdeményezése kudarcot vallott. A harcot Ann Jarvis folytatta. Az első jelképes ünnepet 1908-ban tartották. Az ünnep megítélésének fontos lépcsőfoka az állami elismerés. Az anyák Napját elsőként 1910-ben Nyugat-Virginia ismerte el, amelyet négy évvel később Woodrow Wilson elnök emelt szövetségi szintre. Az Anyák Napja hivatalos ünnep lett, de nem munkaszüneti nap, szülőhazájában május második vasárnapján ünneplik. Az időpont Ann Jarvis halálának állít emléket. Európában 1917-ben Svájcban tartották meg először. Magyarországon az első anyák napját 1925. március 8-án rendezték meg a maitól merőben eltérő módon. A kísérleti jelleggel megtartott kezdeményezésnek az Állami Gépgyár adott otthont. Majd az ünnep hihetetlen gyorsasággal hódította meg az országot. Napjainkban az anyák napját tiszteletadásnak tekintjük."

Jucus - 2008. április 28., 18.33

Szia!

Ha még nem néztél google-t, akkor csak kiindulásképpen: "Kevesen tudják, hogy a két világháború között a sokgyermekes anyákat kitüntették augusztus 20-án. A kezdeményezés, igaz más indíttatásból a Rákosi-rendszerben folytatódott nőnapon." (1925-ben kezdték el ünnepelni először az anyákat.) Részlet Antalóczy Adél Modern ünnepek könyvéből.

http://www.eghf.hu/anyak_napja.htm

http://www.unnep.eu/unnepi-idezetek/anyak-napi-versek.html - itt találsz néhány verset.