Folkrádió

I. Erdélyi vőfélyek találkozója

Rendhagyó lakodalom volt az elmúlt hét végén a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcában, ahol a Megyei Könyvtárban kezdődött el, majd a Park vendéglőben folytatódott az Erdélyi vőfélyek találkozója. Ilyen még nem volt – ezekkel a szavakkal indította a találkozót Veress László színművész, aki közel kétszáz vendéget, érdeklődőt köszöntött, köztük a Háromszék Táncegyüttes kalotaszegi népviseletbe öltözött házasulandó párját és táncosait, a nyugdíjasokból verbuválódott násznépet és a főszereplőket, a vőfélyeket.

Valóban ilyen még nem volt, sem vőfélytalálkozó, sem olyan lagzi, ahol hét vőfély igazgatja a lakodalmi ceremóniát. Igaz, hogy mímelték a házasulást, de a vőfélyek – Majos Attila, Szabó József, Molnár Ferenc, Tischler Ferenc, Hammer Zoltán, Fazakas Sándor és Nyika András – olyan hangulatot teremtettek, hogy mind a násznép, mind az érdeklődők és vendégek jól mulattak. Ki is tehettek magukért, hiszen Czimbalmos-Kozma Csaba alpolgármester megígérte, hogy a legjobban szereplő vőfélyek nevét és telefonszámát kifüggesztik a városházán.

(Az I. Edélyi vőfély-találkozóról szól a Marosvásárhelyi Rádió Jelenlét műsora ma délután 5 óra 20 perctől. Ha úgy dönt, hogy velünk tart, a Marosvásárhelyi Rádiót az 1197, 1323 és 1593 Khz, valamint a 98.4, a 98.9 és a 102.9 Mhz frekvenciákon találja meg, de adásunk az interneten is követhető.
Nagy Zsuzsanna és Kiss Dénes, a műsor szerkesztői Önt is várják hallgatóik sorában.)

Erdély ma, 2005. december 6.