Folkrádió

XI. Garai Népművészeti Tábor

Időpont:
2017. június 26.
08:30 - 17:00
Cím:
Gara
Kossuth u. 83-85.
Művelődési ház
Szervező:
Garai Székelykör Egyesület
Email:
antal.zse3@gmail.com
Telefon:
+36205652000
Kapcsolat:
Antal Zsolt
További időpontok:
  • június 27.
  • június 28.
  • június 29.
  • június 30.
Kapcsolódó oldal:

A Garai Székelykör Egyesületnek, a helyi Önkormányzatnak és a Nemzeti Kulturális Alap által meghirdetett Halmos Béla Program sikeres pályázatának köszönhetően idén is megrendezhetjük a nyári néptánctábort június 26. és 30. között, XI. Garai Népművészeti Tábor néven. Az eredetileg táncolásra létrehozott tábor alaposan kinőtte magát, a magyar népművészet számos területét érinteni fogja tartalmas programjával.
A tavaly bevezetett Ringató foglalkozás a kisgyermekes családoknak tovább folytatódik. Az ovisokkal is folytatjuk a megkezdett munkát. Az általános iskolások már nagyobb óraszámban vesznek részt tánc, ének és népművészeti foglalkozásokon. Tavaly a kalocsai anyaggal ismerkedhettek meg, idén a bukovinai székellyel. Ennek megfelelően előadónk lesz Lőrincz Etel, Sebestyén István, Lőrincz Gergely. A kézműves foglalkozáson Márton Erika és csapatával bokrétát készíthetnek el. Vendégünk lesz a szekszárdi Bartina néptánccsoport, akit a Felszállott a Pávában is láthattunk. Zenei kíséretet az országban és határon túl is elismert Csurgó Zenekar szolgáltatja. Tánctanáraink Csánki Mónika és Kővágó Zsolt. Énektanárunk Vadai Henrietta.
A népi játékok sem hiányoznak majd: hunyókálás, apadus, szegénemberezés, pergentyüzés. Énekversenyt is tartunk a táborban. A nagylányaink hajfonásokat mutatnak meg a kisebbeknek. Az ifjúsági korcsoport táncosai dél –alföldi táncokkal ismerkedhetnek meg.
Sok szeretettel várunk mindenkit foglalkozásainkra, előadásainkra!