XXIV: Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó

Időpont

2020. September 19. Saturday

09:00

Helyszín

4071 Hortobágy, 33

Magyarország

24. Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó, Pásztortánc Gála.
A főbb versenyszámok:
- Vízhúzás gémeskútból
- Pányvadobás
- Állatszámlálás
- Marhakifogás
- Fülszám olvasás
- Karikás ostor használat
- Gulyásbot dobás.
A színes programok megtekintése mellett, a rendezvény nagyon jó lehetőséget nyújt arra, hogy a járványügyi korlátozások megfelelő betartása mellett a szabadban kikapcsolódjunk, feltöltődjünk, közös élményeket gyűjtsünk, találkozzunk barátokkal, ismerősökkel.

Az esemény helyszíne: Pusztai Állatpark, Hortobágy, Tornyi-domb, 4071.

A rendezvény a ridegtartásban élő szürkemarhát vigyázó gulyások körében még ma is élő hagyományokat, mesterségük fogásait kívánja bemutatni. Az ország számos pontjáról érkező gulyások és az utánpótlást képviselő bojtárok egymással versengve bizonyíthatják mesterségbeli tudásukat. A főbb versenyszámok – melyek a pásztorok mindennapi munkáihoz kapcsolódnak – a vízhúzás gémeskútból, az állatszámlálás, mely során hídon áthaladó állatok létszámát kell minél pontosabban megbecsülni, a kifogás, pányvadobás, fülszám olvasás, karikás ostor használat és gulyásbot dobás, de a versenybírák nézik a felszerelés és a ruházat milyenségét is.

A rendezvény ingyenes!

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.