Népviselet Napja - 2021

Időpont

2021. April 24. Saturday

Helyszín

Online

Budapest

Magyarország

Elő a rakott szoknyákkal, mellényekkel, kendőkkel és csizmákkal... Április 24-én mutassuk meg újra a világnak, milyen gyönyörű viseleteink vannak. Határokon innen és túl, bárhol ahol magyarok élnek, öltsük magunkra kedvenc darabjainkat, énekeljünk, táncoljunk - most otthonaikban - ! Csaljunk mosolyt mások arcára mi pedig legyünk büszkék értékeinkre, örökségünkre!
Ünnepeljük együtt az VII. Népviselet napját!

A feladat:
Válaszd ki népviseleted egy darabját (szoknya, mellény, blúz/ing vagy csak egy pántlika....) és vedd fel egy mai ruhával kombinálva. Bátrabbak teljes viseletben is lehetnek a nap folyamán.
Az idén saját otthonainkban, családtagjainkkal tegyük ezt meg!
Ha meg szeretnéd mutatni, milyen kreatív voltál, készíts egy képet a ruhádról és töltsd fel ide az eseményhez helyszín megjelöléssel vagy küldd el a pompasnapok@pompasnapok.hu címre, hogy www,pompasnapok.blog.hu, blog felületén is megmutathassuk országnak világnak!

Használhatod a #nepviseletnapja kifejezéseket a kép szövegében. Arra figyelj, hogy ha többen vagytok a képen, minden esetben, a képen szereplő személy egyetértése szükséges a fotó megjelenítéséhez. Gyerekek esetén a szülők belegyezése és tudomása szükséges.
🌷
A kezdeményezésről:
2015-ben egy új kezdeményezés indult a sok világnap között: Legyen a népviseletnek is egy napja! Április 24-én megmutattuk, milyen gyönyörű viseleteink vannak.
Évről-évre egyre szélesebb körben csatlakoznak magánszemélyek és intézmények egyaránt. Az 2019-ben már kimondhattuk, hogy valóban egy hagyomány alakult ki. 2020-ban az ötletgazda, Hrágyel Dóra a Pompás Napok csapatához csatlakozva a közös népszerűsítés mellett döntött. Aztán nagy fordulatot hozott a pandémia, de az idén, 2021-ben is lelkesen várjuk ezt a szép tavaszi napot, akár online, akár oddline.
🌷
Az elmúlt években számos közösségben szárba szökkent ez vagy ehhez hasonló ötlet, közös örömünkre. A csatlakozókat kérjük, hogy közösen óvjuk azt az alapértéket, miszerint ez a program a viseletek iránt érzett szeretetünk nyomán bővül és jut el egyre több emberhez, tiszteltben tartva mindenki törekvését.
Ha ezzel egyetértesz jelenítsd meg az eredeti "Egy nap népviseletben" logot saját felhívásodon, plakátodon. Töltsd le a logót a csoport fotói közül vagy kérd a pompasnapok@pompasnapok.hu címen.

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.