Aranyalma népzenei – néptánc és kézműves tábor

Időpont

2021. July 12. Monday –
2021. July 16. Friday

08:00 – 18:00

Helyszín

Tündérbölcső Családi Központ

1038 Budapest, Gyepes utca 32.

Magyarország

Tábor típusa: Napközis Hétfőtől péntekig 8 órától 18 óráig és Bentlakásos (ott alvós): érkezés hétfőn 10 óráig, távozás szombaton 11 óráig.

Ajánlott korosztály: 5 – 14 éveseknek
(csoportbontásban az óvodás korosztálynak óvodapedagógus táborvezetővel)

Jelentkezni online jelentkezési lapunk kitöltésével és a kiválasztott tábor(ok) foglaló díjának átutalásával lehetséges. (A jelentkezési lap kitöltése után megerősítő e-mailt küldünk) A jelentkezés a foglaló befizetésével válik véglegessé. A jelentkezés a táborok feltöltéséig folyamatos, utána várólistára lehet jelentkezni.

NAPIREND:
7:30 – 8:00 Reggeli ébresztő (bentlakásos táborozóknak)
08:00 - 09:00 érkezés, ismerkedés, szabad játék
08:30 - 09:30 reggeli/tízórai
09:30 - 13:00 A tábor tematikájának megfelelő tevékenységek, kirándulás, játék, strandolás, kézműves alkotás.
13:00 -14:00 ebéd
14:00 -14.30 mesés pihenő
14:30 -17:00 A tábor tematikájának megfelelő tevékenységek, kirándulás, játék, strandolás, kézműves alkotás.
16:30 – 17:00 uzsonna (folyamatos)
17:00 - 18:00 igény szerint szabad játék
Bentlakásos táborozóknak:
18:30 – 19:00 vacsora
19:00 – 21:00 esti programok vetélkedők
21:00 fürdés, nyugovóra térés
Pénteken 16:30-tól a hét zárásaként vetítést tartunk kalandos hetünkről, melyre szeretettel várjuk a szülőket is!
A program és napirend változtatás jogát fenntartjuk.

Étkezés:
Étkezés, napköziseknek naponta három alkalommal
Étkezés, bentlakásos táborozóknak naponta négy alkalommal
Házias ételek, tízórai ebéd és uzsonna kézműves csemegékkel és napközben sok gyümölccsel. Igény esetén vegetáriánus étkezést biztosítunk.
A napközis táborokba igény esetén reggeli ügyeletet biztosítunk!

RÉSZVÉTELI DÍJ:
Napközis részvételi díj: (étkezéssel, belépőkkel)
39.370 Ft / 5 nap
Napidíj: 9.000 Ft/nap étkezéssel, belépőkkel
EARLY BIRD 10 % KEDVEZMÉNNYEL: 35.433 ÁPRILIS 30-i jelentkezésig, a teljes tábordíj átutaása esetén!
Bentlakásos (ott alvós) részvételi díj, csak Csillaghegyen lesz bentlakásos tábor: (étkezéssel, belépőkkel)
55.880 Ft / 5 éjszaka / 6 nap

Foglaló: 20.320 Ft fizetendő a jelentkezést követő 7 napon belül, átutalással az alábbi számlaszámra:
Festum Rendezvényszalon Kft. CIB BANK: 10700024-48138103-51100005
Személyes befizetés a Tündérkert és Tündérbölcső Családi Központban lehetséges. A fennmaradó összeget legkésőbb a tábor 1. napján kérjük befizetni.

A részvételi díj tartalmaz minden költséget: a múzeumi és strand belépőket a kirándulások költségét, foglalkozások díját és a napi háromszori illetve négyszeri étkezést. Budapest bérletedet vagy BKV jegyet 6 éves kor felett minden táborunkhoz kérjük, hogy hozd magaddal.

Kedvezmények:
o ÚJ táborozó, pajti kedvezmény (hozd magaddal osztálytársadat, barátodat, aki még nem volt Tündérkert táborba és jelentkezzetek együtt!)
2000 Ft/fő
o Kedvezmény régi táborosainknak és testvéreknek: 2000 Ft/fő
o Több hétre való jelentkezés esetén a kedvezmény:
2000 Ft/hét/fő
o Nagycsaládos kedvezmény:
3000 Ft/hét/fő/gyermek (3 gyermek jelentkezése esetén)
a kedvezmények nem vonhatók össze.

TÁBORPROGRAM
Szeretsz énekelni, táncolni? Örömmel hallgatnál élő népzenét? Megismerkednél közel 30 féle olyan népi hangszerrel, amit talán még sosem láttál és hallottál? Szívesen tanulnál népi játékokat, készítenél egyszerű népi hangszereket, hallgatnál izgalmas meséket a magyar mesevilágunk páratlan kincsestárából? Ha igen, itt a helyed a nyári Aranyalma táborunkban! Ha nem jársz tánccsoportba vagy nem muzsikálsz hangszeren, nem akadály, hiszen kezdő és haladó tánccsoportunkban egyaránt moldvai, széki, somogyi és szatmári táncokkal ismerkedhetsz! Ha bármilyen hangszeren játszol feltétlenül hozd magaddal improvizatív játékainkhoz!
Az öt napon át tartó táborban sok új népdalt tanulhattok meg és a mindennap eldalolt énekeinkből a tábor végre egy összefűzött dalos füzetet is kézbe vehettek. A Kárpát-medence tájegységein barangolva megismerkedhettek a népzenei dialektusokkal, magatokra ölthettek nagyanyáink ládáiból előkerülő viseleteket és belekóstolhattok eleink jellegzetes ételeibe is. A magyar népzene alapismeretei mellett betekintést nyerhettek a népzenénk zenetörténeti rétegeibe is, mindezt a gyermekek számára is könnyen érthető módon.
A népzenei táborunkban megismerkedhettek sokféle népi hangszerrel, kobozzal, hegedűvel, kecskedudával, furulyával, kavallal, töröksíppal, dorombbal és néhány egyszerű zajkeltő eszközt ti is elkészíthettek. A muzsika és tánc mellett a hagyományőrző népi kismesterségek színesítik napi tevékenységünket. A gyerekek a legkülönfélébb anyagokkal dolgoznak, olyan anyagok megmunkálására is lehetőségük nyílik, amivel az iskolában biztosan nem találkoznak. (pl. nemezelés, gyöngyszövés, csuhézás, szövés karmantyún és szádfán…) Bentlakásos táborozóinkkal az esti tábortűz mellett folytatódik a tánc muzsika, mesemondás és a közös slambuc főzés. A tábor utolsó napján egy házi kiállításra és Aranyalma MeseTáncházba várjuk a családokat. A tábor vezetője Gebri Bernadett népzenész, zenepedagógus. a több lemezes, Aranyalma zenekar és a Zenebölcső foglalkozások muzsikusa, és Kis András táncpedagógus.

Szervező

Tündérkert és Tündérbölcső Családi Központ

Beke Kata

gyerekprogramok.taborok@gmail.com

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.