Élő értékhét tábor

Időpont

2021. July 4. Sunday –
2021. July 9. Friday

Helyszín

8494 Kiscsősz

Magyarország

ÉLŐ ÉRTÉKHÉT – Kulturális workshop

Kedves Néptáncosok, Táncoktatók, Népzenészek, Népzenekedvelők!
Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület 2021-ben, alkalmazkodva a helyzethez, az Élő Értékhét keretében megrendezi hosszú ideje méltán népszerű nyári programját új köntösben, kulturális workshop formájában. A programokat elsősorban a felnőtt korosztálynak szervezzük. Olyan táncosokat és népzenészeket várunk, akik szakmai tudásuk, képességeik alapján már képesek mélyebbre merülni egy-egy zenei- és táncanyagban. Az elmúlt években tapasztalhattuk, hogy a látogatói létszámunk emelkedett, a nyári programjaink közönsége megfiatalodott. Ennek örülünk, hiszen a rendezvény szellemiségével, a mesterek megválasztásával, az anyagok közlésének módjával és a kiegészítő programokkal is befolyásolni szeretnénk a résztvevők értékítéletét, világlátását. Olyan résztvevőket fogadunk tehát szívesen, akik az anyagok megtanulása mellett részesei akarnak lenni a kiscsőszi közösségnek, amely másfél évtizede épül, fejlődik.
A workshop két része, a néptánc és népzeneoktatás párhuzamosan zajlik egész héten (vasárnaptól-péntekig), esténként az Élő Értékhét változatos programjaival kiegészülve. Az Élő Értékhét kulturális workshopot követő hétvégi programjain előzetes egyeztetés alapján lehetőség van maradni bárki számára.
Az esti programokról, illetve a következő hétvégéről a workshop kezdetén adunk részletes tájékoztatást.

GYAKORLÓ NÉPTÁNCOSOK ÉS TÁNCOKTATÓK PROGRAMJA

Az elmúlt két évben sikeres volt, hogy egy tájegység több táncanyagával foglalkoztunk, ezért idén is hasonló terveink vannak. Idén a Mezőség lesz a kiválasztott vidék. A tanításnál ragaszkodunk régi kiváló mestereinkhez, és a kétnaponta történő anyagváltáshoz. A táncoktatás naponta két próbában, egész nap zajlik, esténként pedig táncházakat tartunk a Dűvő népzenei oktatás résztvevőinek segítségével.

Az oktatás menete:
Július 4-5. Budatelki (román) táncok – Busai Norbert és Busai Zsuzsanna
Július 6-7. Ördöngősfüzesi táncok – Kádár Ignác és Nagypál Anett
Július 8-9. Mezőkeszűi táncok – Szabó Szilárd és Szabó Rubinka

DŰVŐ NÉPZENEI OKTATÁS PROGRAMJA:

A Magyarországon és a nemzetközi zenei világban is elismert Dűvő Együttes ismét meghirdeti egyhetes népzenei oktatását Kiscsőszön. Az együttes programnak köszönhetően igazán színvonalas, kiemelkedő hangulatú együttlét várható. A hét folyamán vonós hangszer és népi ének oktatás lesz. Hegedűn, brácsán, nagybőgőn tanulhatnak kezdő és haladó zenészek, illetve népi ének oktatás is lesz.

Oktatók:
Hrúz Dénes – hegedű, Hrúz Szabolcs – hegedű
Nagy Zsolt – brácsa, Terenyei Péter brácsa
Mohácsy Albert – nagybőgő
Kubinyi Júlia - népi ének.

Az oktatás zenei anyaga:
Július 4-6. Budatelki
Július 7-9. Szilágysági
Tekintettel arra, hogy az oktatások során megfelelő haladási tempót tűztek ki célul az oktatók, kérjük, csak olyanok jelentkezzenek, akik meg tudják szólaltatni a hangszerüket és nem teljesen kezdők.

Fontos!
Korhatár nincs. Gyermekfelügyeletet nem tudunk biztosítani, ezért a 14 év alatti gyermekek csak szülővel, vagy megbízott felnőtt kísérővel vehetnek részt a programon. A megbízott lehet a Dűvő zenekar tagja is, amennyiben Ő a gyermek oktatója, személyes ismerőse. A jelentkezési lapon kérjük jelölni a kísérő személyét.

Várható napirend:
- Reggeli
- 9.30 – 12.30 zeneoktatás
- Ebéd
- 15.00 – 18.00 zeneoktatás
- Vacsora
- 20.00-tól esti beszélgetések, muzsikálás, extra program

Mindkét programrész résztvevőire vonatkoznak az alábbiak:
Az első oktatás július 4-én, vasárnap, 16.00-kor kezdődik. Az érkezést július 4-én, 10.00-14.00-ig tervezzétek (a sátrasoknak délelőtt javasoljuk az építés miatt)! Az első étkezés a vacsora.

A szállás:
Saját sátorban/ lakókocsiban, jurtában / közösségi sátorban, magán házaknál, illetve közösségi szálláson lehetséges. A szálláshelyek a jelentkezések érkezésének sorrendjében kerülnek kiosztásra. A járványhelyzet miatti higiénés előírások kezelhetősége okán, kérjük, a házakban, közösségi szálláson lakók is hozzanak magukkal saját hálózsákot (vagy paplant, párnát huzattal) és lepedőt.
A táborban való elszállásolás, étkezés a csoportoknál egyedi egyeztetést igényel (kérjük, hogy ezeket telefonon egyeztessétek Kovács Norberttel a +36-20-378-6459-es számon vagy Kelényi Andreával a +36-30-785-9103-as számon).

A tábor folyamán napi háromszori étkezést biztosítunk. A tavalyi évhez hasonlóan a mindenki a saját evőeszközét és tányérját kell, hogy használja, vagyis nem lesz közös étkészlet, illetve műanyag edény. A környezetvédelem jegyében vezetjük be ezt a változtatást. Kérünk mindenkit, hogy előre gondoljon erre és hozzon magával minden étkezéshez szükséges eszközt. Az evőeszközök elmosogatásához kiépített, melegvizes mosogatót biztosítunk. Aki mégis elfelejtene evőeszközt hozni, az a helyszínen vásárolhat.

A tábor díja:
A tábor díja a helyszínen kézpénzben fizetendő.
Gyakorló néptáncosok és táncoktatók programja:
Naponta 7.500,- Ft, a sátras szállást igénylőknek naponta 6.500,- Ft, mely tartalmazza az oktatást és az étkezést is. A vasárnapi díj (egységesen) 5.000,- Ft.
Dűvő népzenei oktatás programja:
42.000,- Ft, a sátras szállást igénylőknek 35.000,- Ft, mely tartalmazza az oktatást és az étkezést is.

Jelentkezési határidő: június 20.

Kérünk Benneteket, hogy fordítsatok figyelmet a jelentkezési határidő betartására!
Jelentkezni a megfelelő jelentkezési lapon lehet. Kéjük, hogy a jelentkezési lapot nyomtassátok ki, írjátok alá és szkennelve küldjétek vissza a cimbi@iplus.hu vagy a kelenyiandrea@gmail.com címre! A jelentkezési lapot kizárólag aláírva (18 év alatt szülő is) tudjuk figyelembe venni!

Jelentkezési lap és a felhívás külön is letölthető:
https://www.hidakforum.hu, https://www.facebook.com/EloForrasHagyomanyorzoEgyesulet

Figyelem!
Az előző években rengeteg túlságosan egyéni részvételi ötlettel találkoztunk. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy nem látunk arra lehetőséget, hogy a tábort „atomjaira bontsuk” különböző egyéni kedvezmények miatt. A jelentkezők tehát legalább egy napi egységárat ki kell, hogy fizessenek, függetlenül az igénybevett étkezéstől és oktatási időtartamtól.
Igénybe vehető kedvezmények:
- Kísérőként jelenlévő szülők esetében, amennyiben nem vesznek részt oktatáson: 20%
- 8 év alatti gyerekek esetében: 50%
- A bejárók (szállást nem igénylők) esetében: 20%
(A kedvezményeket minden esetben az igényelt szállás típusától függően számoljuk, illetve a bejárók esetében a „sátras” részvételi díjból.)

A programon csak egészségügyi nyilatkozattal lehet részt venni, amelyet a későbbiekben megküldünk a jelentkezőknek.

Szervező

Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület

Kovács Norbert Cimbi

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.