XXIII. Kommandói Cigányfolklór Tábor

Időpont

2021. July 25. Sunday –
2021. August 1. Sunday

Helyszín

527080 Kommandó

Románia

A nemzetközi visszhangú tábor változatos programokkal és workshopokkal várja a résztvevőket, célja a cigányság kultúrájának, különös, anakronisztikus életmódjának megismertetése. Az egy hetes tábor során a résztvevők a cigányság történetéről, kultúrájáról, társadalmi helyzetéről, aktuális problémáiról szóló előadásokat hallgathatnak, dalaikat és táncaikat tanulhatják meg. A tábor legfontosabb jellemzője azonban a résztvevők egy hétig való együttélése, a közös tánc és beszélgetések a meghívott cigány előadókkal, táncosokkal, zenészekkel.

Táncoktatás naponta két alkalommal zajlik:
- 10:00- 12:30
- 17:00- 19:00

Őrkői cigány táncokat tanítanak Tőkés Zsolt és Tőkés Edit, muzsikál Katona Péter és zenekara.

Délutánonként 15 és 17 óra között videófilmek, dokumentumfilmek megtekintése zajlik. Az estéket táncházzal zárjuk. A kirándulni vágyók a Lakóca tetőre (1.777 m) látogathatnak.

A tábor július 25-én délután kezdődik a Sepsiszentgyörgyhöz hozzánőtt Őrkő cigánytelep meglátogatásával. Találkozás a sepsiszentgyörgyi központi parkban, a Bod Péter Megyei Könyvtár épülete előtt, 16 órakor. A látogatás után a nem autóval érkező résztvevőket autóbusz szállítja Kommandóra, ennek igényét a jelentkezéskor jelezni kell. A részvételi díj nem tartalmazza a szállítást Sepsiszentgyörgyről Kommandóig.

Részvételi díj

* 165 EUR a nyugati országokból érkezőknek
* 115 EUR (vagy ennek megfelelő HUF) a magyarországiaknak
* 360 RON a romániaiaknak

A részvételi díj magában foglalja az ellátást (reggeli, ebéd, vacsora), az oktatási díjat, a tábor rendezvényein való részvételt. A részvételi díj nem tartalmazza az utazási költségeket, valamint a szállásköltségeket.

Szálláslehetőségek

• A tábor területén felépített új központban, 2-3 ágyas szobákban, szállodai körülmények között – 50 lej/fő/éjszaka áron (10 euró). A helyek száma korlátozott, a szobák lefoglalása a jelentkezés sorrendjében történik.
• Matracokon az iskola tantermeiben, vagy saját sátorban a tábor területén – ebben az esetben nincs meghatározott ár, lehetőség szerint adományokat fogad el az iskola alapítványa az új iskolai épület felépítésére.
• A faluban több motel is működik, ezekben általában 2-3 ágyas szobákban tudunk helyeket biztosítani 50 lej/fő/nap összegért.


A COVID 19 világjárvány következtében a 2021-es táborunkban korlátozások lépnek életbe.
Korlátoznunk kell a résztvevők számát, ezért az aktuálisan megengedett létszámot fogjuk alapul venni.
A táborba való belépéshez járványügyi igazolás kötelező, az alábbiak közül valamelyik:
• oltás mindkét részoltásáról szóló igazolás (18 év felett) – magyarországiaknak védettségi igazolvány
• antitesteket igazoló teszteredmény (18 év felett)
• negatív, 48 óránál nem régebbi PCR teszt

Jelentkezni az alábbi linkre kattintva lehet:
https://kommando.hte.ro/.

Jelentkezési határidő: 2021. július 18.

Szervező

Lajtha László Alapítvány

Deák Gyula Levente

gyuszi@hte.ro

Kapcsolódó oldalak

Weboldal

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.