Mezőségi táncház

Időpont

2021. július 22. csütörtök

Helyszín

Kobuci kert

1033 Budapest, Fő tér 1.

Magyarország

MÓCSI ZENEKAR, FANFARA COMPLEXA
NAPIJEGY: 1.000 FT

A belső-mezőségi Mocs a Kolozsvár-Szászrégen útvonal mentén fekszik, Kolozsvártól mintegy 40 km-re keletre. Ez a falu is remek muzsikusokkal büszkélkedhet, de a szomszédos Magyarszovát, Mezőkeszü vagy Magyarpalatka gazdag hangszeres muzsikája sokáig elvonta a népzenegyűjtők figyelmét a mocsi cigányzenészekről. Az Erdőfű zenekar tagjai évek óta rendszeresen látogatják e falu két kiváló zenészét, így adta magát a lehetőség, hogy viszonozzák vendégszeretüket azzal, hogy meghívják őket egy közös zenélésre a Kobuci táncházba.
Az este vendégei tehát:
Ţuli Carol (Culi Károly) hegedű, aki Magyarszováton született 1960-ban.
Covaci Babuţ (Kovács Babuc) brácsa - szintén 1960-as születésű.

A Fanfara Complexa - mint táncházi zenekar - 2002-ben alakult, azóta állandó és kedvelt résztvevője a budapesti és a vidéki táncházaknak. Megalakulása óta rendszeresen szerepel külföldi fesztiválokon: játszottak Kínában, Olaszországban, Szlovéniában, Lengyelországban, Csehországban, Törökországban és Romániában. 2002 óta rendszeres résztvevői a nyaranta megrendezésre kerülő Somoskai Falunapoknak, ahol moldvai csángó környezetben zenélhetnek, tanulhatnak - bekapcsolódva a falu életébe. Zenéjük alapvetően az autentikus moldvai-csángó népzenén, illetve az új stílusú szerba, hora és manele dallamokon alapul. A zenekar - követve a zene legősibb funkcióját - alapvetően táncos, "talpalávaló" zenét játszik, de szívesen adnak koncertet és vállalnak zenés utcai vonulást is.

Jegyek elővételben az online jegyrendszeren keresztül, valamint a helyszíni jegypénztárban 1000 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a táncház napján online, illetve a helyszíni jegypénztárban, nyitvatartási időben, 1500 Ft-os áron kaphatóak.

Kérjük, ne feledd, hogy a hatályos jogszabályban foglaltak szerint a koncert kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal vagy a védettséget igazoló applikációval látogatható.
A védettségi igazolványt (vagy a telefonos applikációt) a beléptetéskor személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel) együtt be kell mutatnod a biztonsági szolgálat munkatársainak.
Ha nem rendelkezel érvényes védettségi igazolvánnyal, sajnos érvényes jeggyel sem tudsz bejutni a koncertre.
Tizennyolc év alatti vendégeink védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében, érvényes jeggyel, de védettségi igazolvány nélkül is látogathatják a koncerteket!
A védettségi igazolvány hiánya miatt jegyet visszaváltani nem tudunk.
Megértéseteket köszönjük.

Szervező

Kobuci Kert

Kapcsolódó oldalak

Részletek

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.