LVII. Gyöngyösbokréta és XLIV. Durindó

Időpont

2021. október 2. szombat –
2021. október 3. vasárnap

Helyszín

Törökbecse

Szerbia

Az LVII. Gyöngyösbokréta és a XLIV. Durindó a vajdasági magyar népzenei együttesek, néptánccsoportok és szólisták hagyományápoló és hagyományőrző, ifjúsági és felnőtt kategóriájú szemléje.
Az idei fesztivált a Nemzeti újrakezdés éve jegyében szervezzük meg – akként és azért, hogy hagyományainkat, a megtartó erőt, a gondviselést és az együvé tartozásunkat ünnepeljük, és hálával teli szívvel megemlékezzünk Bodor Anikó népzenekutatónk születésének 80. évfordulójáról.

A Gyöngyösbokréta és a Durindó Fesztiváltanácsának közleménye

A Gyöngyösbokréta és a Durindó Fesztivál Tanácsa valamint a törökbecsei Szervezőbizottság tisztelettel értesíti a Fesztiválra bejelentkezett és bejelentkezni kívánt csoportokat és szólistákat, hogy közösségi ünnepünk – a tervezett szeptember 25–26-ai hétvége helyett– egy héttel később kerül megszervezésre.
Az LVII. Gyöngyösbokréta résztvevőit október 2-án, szombaton, a XLIV. Durindóra érkezőket pedig október 3-án, vasárnap várják Törökbecsére! A változás annak jegyében is történik, hogy október első hétvégéjén a Kárpát-medence megannyi helyszínén megrendezésre kerül az I. Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivál.
Közösségi ünnepünket természetesen a járványügyi helyzetre és rendelkezésekkel összhangban szervezzük meg.
A Szervezőbizottság arra kér mindenkit, hogy aki még nem töltötte ki, nem küldte el jelentkezési lapját, azt legkésőbb augusztus 31-ig tegye meg.
A jelentkezés módjával és feltételeivel kapcsolatban bővebb tájékoztatót kérhetnek: a 062-566-234-es számon Juhász Gyulától, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet munkatársától, Brezovszki Rolandtól, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség munkatársától a 069-5541-215-es elérhetőségen, vagy ezt a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapján, a (www.vmmi.org) is megtehetik, ahol a megfelelő jelentkezési lap is letölthető, mindemellett pedig az online-űrlap kitöltésével is be lehet nevezni.
A Szervezőbizottság ismételten szeretné elmondani, hogy a legszebb és legtömegesebb népművészeti találkozónkra már régebben előadott, bemutatott műsorszámmal is jelentkezhetnek, vagy amennyiben új produkcióval érkeznének, ennek nem feltétele az, hogy a fesztivált megelőzően azt bemutassák közönség előtt, hiszen a legfontosabb az örömteli újratalálkozás!

A várva várt találkozás jegyében:
A törökbecsei Szervezőbizottság, valamint a Gyöngyösbokréta és a Durindó Fesztivál Tanácsa.

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.