Hagyományok Háza évadnyitó táncház

Időpont

2021. szeptember 25. szombat

19:00

Helyszín

Hagyományok Háza

1011 Budapest, Corvin tér 8.

Magyarország

Hosszú hallgatás után, 2021. szeptember 25-én újra felcsendül a muzsika a Hagyományok Háza Átriumában, ahol ismét a táncé, az éneklésé és a hajnalig tartó mulatságé lesz a főszerep.

Táncházainkban nagy hangsúlyt fektetünk a tánctanításra, a táncoslábú érdeklődők több hónapon keresztül, kiváló oktatóktól tanulhatják egy-egy tájegység táncát. A ciklusok zárásait bállal ünnepeljük meg, és minden alkalomra meghívjuk az adott tájegységről származó helyi zenészeket is. Tehetséges népdalénekesekkel ismerkedünk az egyes tájegységek dallamkincsével, és a táncházi élet legismertebb zenekarai húzzák a talpalávalót hajnalig, így a felhőtlen szórakozásra is alkalmat kínálunk.

„Nekünk alapvető dolgunk az, hogy beavató táncház legyünk, ami azt jelenti, hogy bárki, aki az utcáról bejön, az élménnyel menjen haza, és ne azt érezze, hogy a magyar tánc olyan nehéz, hogy én ezt még egyszer meg sem próbálom.” (Kelemen László)

Kezdő tánctanfolyamunkra szeretettel várjuk a teljesen kezdőket és az újrakezdőket! Kezdő csoportunkban olyan alap tánctudást szerezhetnek a táncolni vágyók, amivel bátran tudnak majd mulatni a táncházakban.

Kezdő csoport: kalotaszegi táncok
Táncot tanít: Onodiné Csécsi Katalin és Onodi Attila

Haladó csoport: kalotaszegi táncok
Táncot tanít Tálas Ágnes és Kiss Zsolt

Muzsikál a Tükrös zenekar és Vizeli Bálint és zenekara

Éneket tanít Juhász Réka

Belépő: 19 órától (tánctanítás+táncház) 1000 Ft, 21 órától (táncház) 500 Ft

A jegyértékesítés 24 óráig tart.

A 24 óra után érkezőket nem áll módunkban beengedni!

Kapcsolódó oldalak

Részletek

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.