Gubinecz Ákos lemezbemutató

Időpont

2021. szeptember 25. szombat

16:30

Helyszín

Várkastély

8913 Egervár, Vár út 15.

Magyarország

A Határtalan férfiének című lemez hidat képezhet a világ különböző pontjain élő magyarság számára: egy olyan lemez, amely bemutatásra kerül hazánk valamennyi megyéjében, oktatási intézményeiben, valamint a határon túl élő, illetve a világon szétszóródott magyarok körében egyaránt.
A „Határtalan férfiének” című lemezen szereplő összeállítások mindegyike a mai Magyarországon kívül eső, de korábban közigazgatásilag vagy nyelvjárás szempontjából Magyarországhoz tartozó területekről származnak majd. A dallamok kiválasztásánál törekedtem arra, hogy a Kárpát-medencében ismert és kevésbé ismert férfi adatközlők repertoárját sajátítsam el, illetve olyan műfajokat mutassak be, melyek a férfi életsors legjellemzőbb példái.
Az 1920-as trianoni békediktátum, valamint az 1940-es második bécsi döntés következtében kialakult határok sokáig nem tették lehetővé a magyar anyanyelvűek személyes találkozását, ám a 21. században már lehetőségünk van az összetartozás kifejezésére élőben és a digitális platformokon keresztül egyaránt.
Az anyag nagy mennyiségére való tekintettel a dallamok reprezentatív előadását 2 lemezen mutatom be, melyek közül az első a Kárpát-medence déli-délkeleti felét járja körül. A lemezeken szereplő összeállítások nagy többségét olyan énekesek és zenészek közreműködésével valósítom meg, akik az adott területről származnak.
A koncerten közreműködik: Üsztürü zenekar, Csádé zenekar, Zeke Band, Muravidéki Dalárda.
A program az I. Értéket Tisztán Fesztivál keretein belül kerül megrendezésre, a belépés díjtalan.
A színpad mellett lehetőség lesz a „Határtalan férfiének” című lemez megvásárlására.

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.