Őszelő táncház

Időpont

2021. szeptember 16. csütörtök

17:00

Helyszín

Zenepavilon

3300 Eger, Érsekkert

Magyarország

Zenepavilon, Szmrecsányi Lajos Érsekkert

Közreműködik az Erdei Banda és a Lajtha László Néptáncegyüttes

Az Erdei Banda Autentikus Magyar Népzenét muzsikáló egri székhelyű zenekar. Jelenlegi felállásban 2018 tavasza óta muzsikálnak együtt. A zenekar gerincét vonós hangszerek alkotják, de a csapatot erősíti a cimbalom is. Főként határon túli Erdélyi-Felvidéki muzsikát játszanak, de szűkebb hazánk zenéit is (Dunántúli, Hajdúsági, Szatmári, Kalocsai) szívesen tűzik műsorra.
A zenekar tagjai:
- Erdei László (hegedű, ének)
- Jankura Miklós (hegedű, brácsa, bőgő, cimbalom)
- Fodor Bence (bőgő, brácsa, ének)
- Andrássy Ferenc (cimbalom, bőgő, tekerő, ének)
Lajtha László Néptáncegyüttes
A Lajtha László Néptáncegyüttes Eger város egyik legrégibb művészeti együttese, 1976-ban alakult. 2009-ben egyesületet hozott létre, 2011-től a tánccsoport a jelenlegi vezetővel, Bécsi Gyula néptáncoktatóval dolgozik. Az együttes kiemelkedő feladatának tekinti a hagyományok éltetését, folklórkincsünk továbbadását. Egy néptánccsoport munkájában való részvétel az egyén életében maradandó, örök életre szóló tartást és élményeket hoz. Az együttes több mint 40 éves tevékenysége alatt sok száz emberrel ismertette és szerettette meg a néptáncot, így generációk nőhettek fel a tánc közösségformáló erejét tapasztalva. A néptánc ugyanakkor színpadi művészet is. Díjaik ezt a teljesítményt jutalmazzák: Fesztivál Különdíj, Legjobb férfi szólista díj, Fesztivál Nívódíj. A közösség szeretetét és elismerését a Heves Megyei Közönség Príma Díj és a Príma Díj jelenti számukra.

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.