FolkEmbassy koncert

Időpont

2021. október 16. szombat

19:00

Helyszín

Kiskopár Bisztró

2081 Piliscsaba, Munkácsy Mihály utca 1.

Magyarország

A tíz éve, 2011-ben Rosonczy-Kovács Mihály Junior Prima-díjas népzenész prímás (civil hivatásában lengyel–olasz politikai elemző, tanulmányai során öt évet élt Piliscsabán) által alapított Hungarian FolkEmbassy életrehívásának elsődleges célja az volt, hogy a magyar diplomácia sarkalatos üzeneteit a népzene segítségével közvetítse. „Úgy véljük, a művészi élmény hozzájárul a konferenciákon, sajtótájékoztatókon, közleményekben hangsúlyozott gondolatok elfogadtatásához, közkinccsé tételéhez.”
Az együttes mottója Kodály Zoltántól származik: „Aki nem tartozik egy nemzethez, az nem tartozhat az emberiséghez.” Hivatásuk fő pillérei a következők: a közép-európai nemzetek közös kulturális vonásainak, valamint a magyar kultúra európai beágyazottságának felmutatása, továbbá a cigányság magyar kultúrában betöltött szerepének aláhúzása. Emellett a zenekar törekszik arra, hogy részt vállaljon a táncházmozgalom és az értelmiség kapcsolatának erősítésében.
Az utóbbi években három kontinens tizenkét országában koncerteztek, köztük a milánói Expo megnyitóján, Hongkongban, Taipeiben, Ottawában, Indonéziában. A szintén Junior Prima-díjas Kubinyi Júlia énekessel 2013 óta dolgoznak szorosan együtt. A zenekar idén október 20-án mutatja be harmadik lemezét a Lengyel Rádióban: Báthory-Balassi-Bem-Balatonboglár – népzenével és régi zenével a magyar–lengyel barátságról címmel.
Piliscsabára a zenekar magja látogat Fekete Borbála énekessel, műsoraikból a kisebb formációval bemutatható összeállításokból válogatnak.
Fellépnek
Hungarian FolkEmbassy:
Rosonczy-Kovács Mihály – hegedű
Könczei Bálint – brácsák
Lakatos Dávid – bőgő
közreműködik:
Fekete Borbála – ének
(www.folkembassy.hu)
A koncertre a belépés ingyenes.

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.