Folklór barátok találkozója

Időpont

2021. október 15. péntek

16:00

Helyszín

Tabačka Kulturfabrik

040 01 Kassa, Gorkého 2.

Szlovákia

Egy kényszerű szünet után a Tabačka Kulturfabrik ismét tanúja lesz a folklór barátainak közös találkozójának, akik az évek során megmutatták, hogy tudják, hogyan kell felkelteni a szórakozást, amely mindenki számára vonzó lehet.

Az esemény 2016 óta a Kassai Folklór Napok folytatása, és rendszeresen kerül megrendezésre a Kassa Régió Kulturális Központja által szervezett Hagyományos Népi Kultúra Platform tagjainak kezdeményezésére.

16:00 - 19:30, 0 €, Nagyterem

Táncműhelyek

Táncra hívjuk a nőket és a férfiakat. Tapasztalt oktatók tanítanak cigányokat

táncol Szatmár környékéről, čardášov Rakovec nad Ondavou -ból és Pohorelej -ből, és minden bizonnyal örülni fog egy magyar vendégnek.

17:00 - 20:00, 0 €, Tabačka mozi

Dokumentumfilmek vetítése

Michal Veselovský, a Hagyományos Népi Kultúra Központjának munkatársa, bemutatja nekünk az Elements című egyedi projektet. Ez egy dokumentumsorozat a Szlovákia szellemi kulturális örökségének reprezentatív listáján szereplő elemekről. Ez egy egyedülálló lehetőség, hogy egy helyen láthassa a varróelemeket!

15.10. Péntek, 16:00 - 20:00, 0 €, Tabačka bisztró

Kézműves kreatív műhelyek

A Gelvanics segítségével a lábad pihenni fog a tánctól, és ügyes kezed megkapja a lehetőséget. Jozef a drótmunka mestere, Anička pedig a Šicke textiltechnikákat.

15.10. Péntek, 20:00 - 24:00, 3 €, Nagyterem

Koncert és szórakozás

Végre sikerült Kassára eljuttatni a legendás népzenei zenét! A srácok hat keze nagyszerű koncertet fog játszani. Ezt egy táncház követi.

Kapcsolódó oldalak

Részletek

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.