Sarjú lemezbemutató

Időpont

2021. december 11. szombat

18:00

Helyszín

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest, Sztregova utca 3.

Magyarország

Sarjú Banda:
Kedvenceink
lemezbemutató koncert
és Kamasz Táncház

A fiatal muzsikusokat 2015-ben ismerhette meg az ország a Magyar Televízió „Fölszállott a Páva” tehetségkutató verseny műsorában. Ekkor még egyéni kategóriában mutatták meg tudásukat, de a színfalak mögött elindult a közös muzsikálás. Szoros barátság és egy új zenekar született, családjuk és Kuczera Barbara művészeti vezetőjük támogatásával. 2016-ban már Sarjú Banda néven indultak a versenyen és elnyerték az Ország Legjobb Zenekara díjat. A sarjú jelentése: utód, leszármazott vagy levágott növény szálak töveiből újra kikelő hajtás.
A Sarjú Banda hivatása az eredeti magyar hangszeres népzene elsajátítása, megőrzése és tovább éltetése. Örömmel és tisztelettel tanulják a mesterektől, hagyományőrző zenészektől, éltetik a színpadon és a táncházakban egyaránt.
Első lemezük Kedvenceink címmel jelent meg a Fonó gondozásában.
1. Lacikáé -„Árus” (Kalotaszeg)
2. Nagy utazás (Bogyiszló-Felcsík)
3. Bonchida kétszer (Bonchida)
4. Muzsikaszó Felvidékről (Gömör-Abaújszina)
5. Falutól a Gáztetőig (Ádámos-Szászcsávás)


Közreműködik:
Hajdu-Németh László - hegedű
Hajdu-Németh Balázs - hegedű
Szilágyi Szabolcs - háromhúros brácsa, négyhúros brácsa, hegedűkontra, hegedű
Csoóri Bendegúz - nagybőgő
Horváth Áron - cimbalom
Gál Tibor - ének

Ingyenes program!
Az esemény zenés-táncos rendezvénynek minősül, és csak védettségi igazolvány felmutatásával lehet látogatni. Védettségi igazolvány hiányában 18 év alatti vendégünk, csak védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorú felügyeletével vehet részt a programon. (Applikációt is elfogadunk.)

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.