Rézeleje folkkocsma

Időpont

2021. november 27. szombat

20:00 – 03:00

Helyszín

Nomád Travelers Bar

1077 Budapest, Wesselényi utca 32.

Magyarország

BALKAN PARTY - Rézeleje Fanfárosok (Live) + DJ Jutasi

Rézeleje Fanfárosokként 2020 óta játszunk együtt, elsősorban moldvai tánczenét. A táncházainkban és koncertjeinken azt a hangulatot idézzük meg, ahogyan a népi dallamok a mai korban eredeti közegükben
tovább élnek: modern hangszereken megszólalva, keveredve a népszerű “muzică populară” dallamaival. A repertoárunk gerincét képző moldvai táncházi muzsikán túl szemezgetünk a Kárpát-medence, valamint Románia és a Balkáni országok zenei világából. Itthon egyedüliként alkalmazunk trombitát és harsonát ebben a műfajban, mely egyedivé teszi hangzásunkat a többi, hasonló stílusban játszó zenekar között.
Zenekarunk rövid fennállása során számos budapesti és vidéki fesztivál, táncház és lakodalom mellett játszottunk a Kobuci Kertben, a kapolcsi Bondoró fesztiválon, a csángó zenei kultúra egyik központját jelentő Guzsalyas Csángó táncházban, a Tilos ElMaratonon, valamint a Tilos Rádió Népzenei Műsorában is.
A zenekar hangszereléséből adódóan megszólal akusztikusan is, és alkalmas vonulás közbeni játékra.
Antonovits Bence - alt szaxofon
Benke Róbert - dob
Bereczki Bálint - harsona/eufónium Békési László - tenor szaxofon/klarinét Szabó Levente - harmonika
Udvardi Márton - trombita

Youtube Videók:
Zenélő piac - https://youtu.be/9HcuKJIYtNM

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.