VII. Fabotó Citera-, Népzene- és Néptánc Tábor

Időpont

2022. July 2. Saturday –
2022. July 9. Saturday

Helyszín

Hotel Chemes

072 36 Ungtavas

Szlovákia

A korábbi 6 nagysikerű Fabotó tábor után az idén a nagykaposi Fabotó Citerazenekar ismét nagy szeretettel vár Titeket a VII. Fabotó Citera-, Népzene- és Néptánc Táborba, amely a régi-új helyszínünkön, a Széles-tó melletti Wellness Hotel Chemes-ben (Zemplínska šírava) kerül megrendezésre. A 2022-es tábor az előző táborokhoz képest egy nappal hosszabb lesz, tehát nem vasárnap, hanem már szombaton megkezdődik. Az új helyszínről tudni kell, ahogy Magyarország számára magyar tenger a Balaton, úgy Szlovákia számára szlovák tengernek számít a „Zemplínska šírava“.
A jelzett időpontban a Fabotótól megszokott nagy-nagy szeretettel és barátsággal várunk minden 6 évnél idősebb zenész, vagy zenét, táncot, éneket tanulni akaró érdeklődőt (nem csak) a Kárpát-medencéből. A táborban a szakma legobbjaitól lehet majd elsajátítani a citera, az ének, a tánc és a népi hangszerek csínját-binját. Rengeteg szabadidős program, szórakozás, feledhetetlen baráti társalgások és népzenével átitatott órák várnak Rád.
A tábor és a gálaműsor helyszíne:
A Wellness Hotel Chemes nagyterme.
Időpontja:
2022. július 2 - 9., a gálaműsor 8-án, pénteken lesz
Választható főfoglalkozások:
Citera, népi ének, néptánc, egyéb népi hangszer/ek (igény szerint)
Amit kínálunk:
• Népzeneoktatás: citera, népi ének – igény szerint további hangszerek. Többszólamú citerazenét játszóknak külön prímás és kísérőképzés (technikai és elméleti).
• Néptáncoktatás.
• Elméleti előadások: néprajzi oktatás, zeneelmélet.
• A mindennapi program reggeli után közös beénekléssel, majd népdaltanulással folytatódik. Vacsora előtt a nap hivatalos részét egy táborszintű közös próbával zárjuk, mely alatt a tábor nyilvános záróműsorára készülünk fel.
• Napi 6,5 órában kiscsoportos műhelymunka keretében biztosítunk intenzív szakmai oktatást. A táborunkba érkezőket első napi bemutatkozásuk, meghallgatásuk és beleegyezésük után, tudásszint szerint 10-15 fős csoportokba osztjuk, akik egész héten együtt dolgoznak majd.
• A csoportos foglalkozásokon párhuzamosan tanítjuk a hangszertechnikát és a népzenei ismereteket.
• Minden délután és este fakultációs programokat biztosítunk a lakók számára. A hét minden napján szabadidős programok, kirándulás, táncház, kultúra, sport, vicces vetélkedők, neves előadók szakmai előadásai, gyerekek és felnőttek számára egyaránt érdekes és interaktív mesedélután, tábortűz és sok más szórakoztató program vár a résztvevőkre.
• A tábor végén a csoportok műsorait rögzítjük és publikáljuk.
• A tábor gálaműsorral ér véget, ahol a tábor apraja-nagyja az oktatókkal közösen mutatja be a hét munkájának eredményét (minden csoport a tanult tájegység dalaiból, táncaiból készít egy rövid összeállítást).
• Igény szerint zenekarvezetők részére külön foglalkozunk, ahol a megszokott tábori munka mellett segítséget kaphatnak vezetői feladataik ellátásához (csokorkészítés, elemzés, néprajzi ismeretek, speciális hangszertechnikák, stb.). A legfelső szintű csoportban - a napi oktatás jelentős részében - külön oktatjuk a prím és kísérőciterásokat, ahol a technikai-gyakorlati képzésen túl nagy hangsúlyt fektetünk az elméleti és stílusismeretekre is.
• A tábor minden programja (szállás, oktatás, étkezés) egy helyszínen, a Wellness Hotel Chemes-ben zajlik majd. Az elszállásolás 2, vagy 3 ágyas zuhanyozóval, WC-vel, TV-vel ellátott szobákban történik. A tábor rengeteg külső sportolásra és szabadidős program megvalósítására alkalmas térrel rendelkezik. A táborban több közösségi terem, valamint büfé is található.
• A tábor egész ideje alatt szakavatott egészségügyi felügyeletet biztosítunk a résztvevők számára. A gyerekeknek állandó pedagógia felügyelet fogja könnyíteni a dolgát és segíteni őket felkeléstől (a számukra megszabott) lámpaoltásig.
• A tábor nagyon fontos eleme a zenészek és táncosok közös foglalkozása, erre igyekszünk minél több lehetőséget biztosítani, pl. táncházakban.
• És ami elmaradhatatlan adaléka egy jó tábornak: lesz baráti társaság, a nagykaposiaktól és a Fabotó Citerazenekartól megszokott vendégszeretet, fergeteges bulik, oldott légkör és sok-sok nevetés.
A táborba bárki jelentkezhet, korra, nemre és előképzettségre való tekintet nélkül!
Lehetőségeik korlátozottak, de ígérjük, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy akár az utolsó érdeklődőt is befogadjuk.
További részletek a későbbiek folyamán!
Jelentkezési lap: ..hamarosan….
Elérhetőség:
Boczán Ferenc, Sídl. P. O. H. 28/28, 079 01 Veľké Kapušany,
Tel: +421 917 955 475
E-mail: faboto@centrum.sk

Szervező

Boczán Ferenc és a Fabotó Citerazenekar

Boczán Ferenc

faboto@centrum.sk

+421 917 955 475

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.