II. Örökség Lovas-Táncos Tehetséggondozó Tábor

Időpont

2022. August 1. Monday –
2022. August 5. Friday

Helyszín

HaZám Lovasudvar

2193 Galgahévíz, Ságvári utca 38.

Magyarország

A táborba azokat a gyermek és ifjú táncos párokat és legényeket várjuk, akik táncos és lovas előképzettséggel rendelkeznek, legalább minimális szinten lovas képzés résztvevői, illetve a magyar néptánccal valamilyen csoport keretein belül már alapképzettséget szereztek.
A lovaglás és a néptánc rendkívül jó hatással vannak egymásra. A lovaglásban és a táncban is fellelhető ritmusérzék, mozdulat esztétika, dinamika, az izmok tónusának használata, a nyitottság és az alázat. Igy tud kéz a kézben jól hatni egymásra ez a két tevékenység, melynek segítségével a hagyományőrzés megtapasztalásának egy komplexebb formájára is szert tehetünk. Az a megtapasztalás, amely a ló hátán tapasztalható meg a szavak nélküli kommunikációval, az a szenzitív figyelem elengedhetetlen a táncban, a páros viszonyok tekintetében is. Szerencsés az a gyermek, aki élete során találkozik mindkettővel.
A tábor alkalmával a résztvevők megismerkednek a Galgamente táncanyagával, illetve lovas előképzettségüknek megfelelően napi lovas foglalkozásokon vesznek részt, a lovak ellátásától kezdve a lovaglás gyakorlatán át.


Oktatók és táncanyag
Busai Zsuzsanna - Busai Norbert: Galgamenti táncok
Lovas oktatók: Zámbó István, Fehér Kyra, Felcsúti Péter

Jelentkezés feltételei
Korhatár: 10 – 16 évig
Jelentkezés határideje: 2022. május 31. 23:59


A tábor részvételi költsége: 32.000 Ft/fő amely tartalmazza a 4 éjszaka szállásdíját, napi háromszori étkezést, az idegenforgalmi adó összegét is.
A részvételi díjat az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület OTP 11707024-20264970-00000000 számú bankszámlájára átutalással kérjük befizetni 2022. június 10-ig.


Információ:
orokseg.gyne@gmail.com
Tel: Hajdú Sarolta: +36 20 445 0352, Sikentáncz Szilveszter: +36 30 400 9263

Szervező

Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület

orokseg.gyne@gmail.com

Kapcsolódó oldalak

Részeletek és jelentkezés

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.