56. Országos Népművészeti Fesztivál

Időpont

2022. August 17. Wednesday –
2022. August 21. Sunday

Helyszín

937 01 Zselíz, Schubert park

Szlovákia

Az elmúlt esztendőkben a fesztivál összművészetiségét is erősítették, többek közt színházi programokkal a falusi színjátszás támogatására, ezen keresztül a helyi aktivitás és közéleti érdeklődés fejlesztésére. A programhelyszíneken a hazai művészvilág legjobbjai, új felfedezettjei léphetnek fel.

A fesztivál a gyerekek számára is tartalmas szórakozást nyújt. Vásári komédia várja a legkisebbeket. A népi kézműves játszóházakban játékos formában próbálhatják ki a népi kézműves hagyomány egyszerű elemeit. A népi kreatív játszótéren, kézzel hajtott hinta, gólyaláb, kötélhúzás és ügyességi játékok állnak a látogatók rendelkezésére.

Különböző régiókból érkezett népi kézművesek, népi iparművészek ismertetik meg a látogatókat a sok helyen már elfeledett régi mesterségek fortélyaival, ahol önmaguk is belekóstolhatnak egy-egy mesterség alapfogásaiba, valamint a vásárban a népi iparművészetnek garantált minőségű és tradicionális esztétikai értéket képviselő termékeihez juthatnak a Szlovákiai Magyar Kézműves Szövetség szervezésében.

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.