Muzsikás és Petrás Mária

Időpont

2022. June 5. Sunday

20:30

Helyszín

A38 Hajó

1117 Budapest, Petőfi híd

Magyarország

A Muzsikás évtizedek óta járja az országot és a nagyvilágot népzenei koncertjeivel. Az improvizatív, élő hangulat a közönséget hangulatban, érzésben elviszi a távoli falvakba, ahol ezek a dallamok megőrződtek, ahonnan a Muzsikás ezeket hozta.
Az ország kulturális nagykövetei közé sorolják őket. Otthonosan mozognak mind a folk, népzenei és világzenei fesztiválokon, mind komolyzenei koncerteken. Elsőként sikerült elfogadtatniuk a világban a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust.
Ezen az estén hozzájuk csatlakozik Petrás Mária modvai születésű, Prima Primissima díjas énekes-keramikus. Szülőföldjének legszebb balladáit, énekeit, apokrif imáit hitelesen, tiszta lélekkel, őszinte átéléssel, mély hittel adja elő. A Muzsikással Japántól Kínáig, Európától Amerikáig varázsolta már el a közönséget.

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.