XXVII. Duna Karnevál Gála

Időpont

2022. June 10. Friday

20:00

Helyszín

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

1007 Budapest, Zielinski Szilárd sétány.

Magyarország

Idén újra a megszokott karneváli hangulatban nemzetközi és hazai fellépőkkel, hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a 27. Duna Karnevált. A több, mint negyedszázados múltra visszatekintő rangos kulturális fesztivált június 3-12-ig tartják budapesti helyszíneken. Többek között a FolKid Gyermek Népművészeti Fesztivál gálaestjével, látványos felvonulással, hungarikumok bemutatásával, világ- és népzenei koncertekkel, nemzetközi táncházzal és június 10-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon rendezett nagyszabású gálával várják az érdeklődőket.

A karneváli események egyik koronája minden évben a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mesés környezetében bemutatott gálaműsor, a

1. Világkarnevál
Az este első részében bemutatkoznak a karneválra meghívott külföldi együttesek Indiától Grúziáig.

2. A Magyar Ifjakhoz
avagy virág vagy te hazám ifjúsága
Előadásunkban a Petőfi évforduló alkalmából a költő forradalmi és szerelmi verseinek eszmeiségét, az ifjúsághoz szóló, jelenben is érvényes üzeneteit idézzük meg a táncok, zenék és Petőfi lírája szövetében.
Ünnepi műsorunk nem csak tiszteletadás Petőfi Sándor emlékének, hanem az újra és újra ébredő magyar lélekhez szóló gondolatainak eggyé olvasztása a kortalanság és egyetemesség jegyében.
A művészeti együttműködésben megvalósuló előadásban a Duna Művészegyütteshez és a Magyar Állami Népi Együtteshez neves hazai táncegyüttesek és zenekarok csatlakoznak.
Szerkesztő koreográfus: Mihályi Gábor Harangozó Gyula-díjas, kiváló művész
Zene: Ifj. Csoóri Sándor, Dulai Zoltán
Koreográfus -rendező: Juhász Zsolt Harangozó Gyula-díjas
Az est rendezője: Mucsi János, Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész

Kapcsolódó oldalak

Jegyek

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.