Somló és Horsa táncház

Időpont

2022. May 20. Friday

20:00

Helyszín

Rómer Ház

9022 Győr, Teleki László utca 21.

Magyarország

TÁNCHÁZ A SOMLÓ ÉS HORSA BANDA ZENEKAROKKAL

2022. május 20. péntek 20.00 - 24.00 óra Nyitás: 19.00 óra

SOMLÓ BANDA
„Hagyományos magyar falusi rock’n’roll, avagy kortalan tánczene hegedűre, brácsára, bőgőre és énekhangra.”
A Pápa környéki fiatal zenészekből 2017-ben alakult Somló Banda egy öreg motoros, Mesics György „Mesó” vezetésével tanult bele a táncházas muzsikálás rejtelmeibe. A táncházakon kívül a legkülönbözőbb rendezvényeken, fesztiválokon vannak jelen koncertműsoraikkal. A Gryllus Kiadó gondozásában eddig két lemezük jelent meg, 2019-ben „Békeucca”, 2021-ben „Kajárpéc Blues” címmel. Repertoárjuk a Kárpát-medence népzenei hagyományának legszebb dallamaiból válogat.
A zenekar tagjai: Mesics György „Mesó” - hegedű, ének; Milinszki Emma - ének; Pusztai Boglárka - hegedű; Kiss Rafael - brácsa; Győry Dániel - bőgő.
HORSA BANDA
A zenekart Horsa István, Halmos Béla vándor-díjas prímás alapította. Az erdélyi népzenét eredeti formájában szeretnék megszólaltatni, pontosan úgy ahogyan az szólt néhány generációval korábban Mezőség és Kalotaszeg falvaiban. Népzenegyűjtők korábbi gyűjtései alapján illetve a zenekar tagjai által készített saját felvételekről próbálják leghitelesebben megtanulni az erdélyi vonószenét. A zenekar idősebb tagjai még együtt muzsikálhattak a leghíresebb erdélyi parasztzenészekkel. Ezeket a tapasztalatokat adják át a zenekar tehetséges, fiatal muzsikusainak. A zenészek első közös lemeze a 2017-ben megjelent “Ördöngölő” dupla CD, amelyen Hideg Anna ördöngösfüzesi nótafa énekel és Jékely Gáspár “Pikó” is közreműködik.
A zenekar tagjai: Horsa István - hegedű; Vörös Máté - kontra;, Joó Bence - bőgő.
Állandó közreműködők: Hideg Anna - ének; Havay Viktória - ének;
Jékely Gáspár „Pikó” - hegedű.
TÁNCTANÍTÁS: FÁBIÁN SZABOLCS (CSUTKÓ)

KÍSÉRŐ PROGRAM:
MESTERSÉGEK MÉLTATÁSA - Kisalföldi Népművészek Egyesülete

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.