Egyszólam koncert

Időpont

2022. May 31. Tuesday

20:00

Helyszín

Magyar Zene Háza

1146 Budapest, Olof Palme sétány 3.

Magyarország

Az Egyszólam együttes alapítóinak meghatározó közös élménye a paraszti hagyományban megszólaló egyéni ének és hangszerjáték kifejező ereje. Ez a kifejező erő mély, csakis szájhagyomány útján átvehető előadói eszköztárra támaszkodik, mely biztosítja az előadó szabadságát a változatlan zenei lényeg egyéni változatokban való, sokoldalú újrafogalmazására. Az együttes tagjai is falusi mesterektől igyekeznek átvenni és megjeleníteni ezt a zenei örökséget. A hiteles megszólaltatáshoz a hangszerek – a különböző furulyafélék, a duda, a citera, a gardon – hagyományos formái szükségesek.

🌏 Helyszín: Magyar Zene Háza, Előadóterem
📅 Időpont: 2022. május 31. (kedd) 20:00
🕒 Időtartam: 90 perc

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is. Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.
Tájékoztatunk, hogy az eseményen kép- és hangfelvételt készítünk, általánosságban tömegfelvételek formájában.

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.