I. Felpéci Népzenei Tábor

Időpont

2022. August 13. Saturday –
2022. August 19. Friday

Helyszín

Tájház

9122 Felpéc, Táncsics utca 18.

Magyarország

Nagy Örömmel jelentjük be, hogy idén első alkalommal kerül megszervezésre a Felpéci Népzenei Tábor!

Íme egy-két hasznos információ és kedvcsináló!

🌳 Az egy hetes tábor alatt a gyermekek/Fiatalok mobil és internet mentes övezetbe csöppennek, akárcsak hangszert használó elődeink, a pásztorok.
🎶Ez idő alatt lehetőségük van megismerkedni a Dunántúli népzenével, elsősorban Badacsonyi Lajos énekes, citerás és furulyás adatközlő játékával, a helyi gyógynövények megismerésével, elkészítési módjukkal, gyűjtésével.
Lehetőség nyílik majd a héten helyi asszonyok segítségével kemencés ínyencségeket sütni, kézműves termékeket készíteni, megnézni a falu látnivalóit, kirándulni, népi játékokat kipróbálni.

🎼Az oktatásról és a jókedvről Szabolcsi Flóra és Kordován Betti ,,Pötke" gondoskodnak!
Bettinél furulyát tanulhatnak a fiatalok, míg Flóránál citerát.

❗️Fontos, hogy minimum 2 éves hangszeres ismeretséggel tudjuk fogadni a zenélni tanulókat

A tábor főszervezője, ötletadója és házigazdája : Géber József, Néprajzkutató

🏡A tábornak a Felpéci Tájház ad otthont, amely nem először szervez már kisebb-nagyobb táborokat.
⛺️ A tájházzal szembeni kerített telken van lehetőség a sátrakat felállítani, rossz idő esetén a közösségi térben húzodunk meg.

📌Korhatár: 12-20 év

🍽️Az étkezésnél a reggelit és vacsorát a táborozók segítségével közösen készítjük el, az ebédet a helyi Boróka konyháról hozattatjuk. Speciális étrend igényét kérjük feltüntetni a jelentkezési lapon!

🚗A tábor megközelítése: A falu Győrtől kb. 22 km-re fekszik, többféleképpen is megközelíthető: Pápa irányából Tétnél kell letérni jobbra, Győrből megközelítve pedig Kajárpéc irányba kell letérni balra.
9122, Felpéc, Táncsics u. 18.
📍Google Maps: https://goo.gl/maps/s9gg2r6w1ByB876k7

📣 A táborban csak az vehet részt, aki erre egészségügyileg is alkalmas, ezért a 12/1991. (V. 18.) NM rendelet 1. melléklete alapján kérjük az alábbi nyilatkozatot kitöltött formájában magukkal hozni a tábor beköltözésekor. Aki nem tudja ezt otthon valamilyen okból kivitelezni, azok számára a helyszínen biztosítunk nyomtatott példányt.

JELENTKEZÉSI LAP:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdKomMZCiGMnhuqFBlaCLveEO6o2vv78W3kdDiy3yVLET2LMw/viewform

Szervező

Felpécért Alapítvány

Géber József

geberjozsef@gmail.com

+3620 355 4868

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.