Népdaléneklő mesterkurzus

Időpont

2022. June 24. Friday

16:00 – 18:00

Helyszín

Kökényes Néptáncegyüttes

Dicsőszentmárton, Szép utca 20.

Románia

Nyitrai Marianna etnográfus-népdalénekes a magyar népdal kinccsel foglalkozik 25 éve. Alapfokú művészeti iskolák népi ének oktatója, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének óraadó tanára.
A Debreceni Egyetem Történelmi és Néprajzi Doktori Iskolájában Szászcsávás népszokásai és zenei műveltsége a kutatási területe.
A Népművészet Ifjú Mestere kitüntetést 2006-ban, az MMA Népművészeti Tagozata elismerő oklevelét 2019-ben kapta munkájáért. Az Egyszólam Együttes mellett az Üsztürü Zenekarral dolgozik énekesként.
Ő tartja következő népdaléneklő mesterkurzus alkalmainkat Marosvásárhelyen és Dicsőszentmártonban.
Énekes mesterkurzusunkon most a Kis-Küküllő mente a népdalanyag. Elsősorban a 10-16 éves korosztályt célozzuk meg, illetve szívesen látunk oktatókat is. A dalok megismerése mellett a kistáj éneklésének autentikus stílusával, dalaik karakterével foglalkozunk.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Célcsoport: fiatal népdalénekes tehetségek, népdalénekesek, pedagógusok és népdalkedvelők.

A helyek száma korlátozott, ezért a részvételhez kérjük töltsék ki az űrlapot: shorturl.at/lxPS5

Kitöltési határidő: 2022. június 22., 09:00 óra

A mesterkurzuson való részvétel ingyenes.

Az esemény részleteiről érdeklődni lehet Szentgyörgyi Andreánál a 0772-072.269 telefonszámon, vagy a szentgyorgyi.andrea@ehh.ro e-mail-címen.

Szervező

Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.