Kelemen Istvánért műsor és táncház

Időpont

2022. September 24. Saturday

19:00

Helyszín

Hagyományok Háza

1011 Budapest, Corvin tér 8.

Magyarország

Kelemen István, sepsiszentgyörgyi hegedűs, kobzos, hangmester kamasz korában kezdett népzenét és világzenét játszani a Fabatka zenekarral. A Kalagor zenekarral elsőként adtak ki 2006-ban olyan moldvai népzenei lemezt, amin végig a hagyományos hegedű–koboz felállás hallható. Pityu alternatív és világzenei körökben a Tündérground és az Improvíziók hegedűseként lett ismert. A sepsiszentgyörgyi táncházak állandó közreműködője, hegedűt és kobozt tanít kurzusokon és táborokban. A Fabatka zenekar tagjaként több gyereklemezen szerepel és rendszeresen muzsikál gyerekprogramokon is. A zenélés mellett népzenei, világzenei és táncszínházi produkciók hangosításával is foglalkozik. Pityu családos ember, két gyermekes édesapa.

Kelemen Pityu sepsiszentgyörgyi zenész különleges élethelyzetben van. Egy ideje sajnos olyan egészségügyi problémákkal szembesül, amelyek gyakorlatilag ellehetetlenítették a munkájától, a muzsikálástól, így értelemszerűen a jövedelmi forrása is megszűnt. Azt pedig mindannyian tudjuk, hogy az orvosi konzultációk, kórházi kezelések, gyógyszerek, stb. nem kevés pénzbe kerülnek.

A Folker Együttes első felhívását több jótékonysági program követte Erdély szerte.
Most van a pillanat, hogy Budapesten is segíthetjük felépülését. A Hagyományok Háza a koncert fellépőivel egyetértésben az est teljes bevételét erre a célra ajánlja, továbbítja Kelemen István részére.


Közreműködnek: Nyitrai Marianna, Petrás Mária, Samu Imola, Tímár Sára, Balogh Kálmán, Kovács Ferenc, Tóth Viktor, Mihó Attila és András Orsolya, Hargitai-Halászi Lehel, Csibi Szabolcs, Kiss Krisztián, Ségercz Ferenc, az Üsztürü, Servet, Szigony, Tázló, Édes Málé és Húrekvár zenekarok.
A műsort szerkeszti: Németh László


Jegyár:
3000 Ft

A gálaműsor teljes bevétele Kelemen István megsegítésére szolgál, ha teheti, válasszon támogatói jegyet, ezzel is segítve zenészünket.
A támogatói jegy kategóriák a „teljes ár” lenyíló ablakból választhatók, 1000 Ft, 2000 Ft, 5000 Ft és 10000 Ft értékben.
Köszönjük!

Szervező

Hagyományok Háza

Kapcsolódó oldalak

Részletek

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.