Hegymagasi Marhaságok

Időpont

2022. September 24. Saturday

Helyszín

8265 Hegymagas, Szigligeti utca

Magyarország

Szombaton igazi folklór fesztiválon érezheti magát mindenki, a párhuzamos programok mellett. Szombati fellépőink:
A Tördemic Néptáncegyüttes 2009-ben alakult. Célja a tagok minél magasabb képzettségén túl a népszokások hiteles bemutatása, megismertetése, annak továbbadása a felnövekvő generáció számára.
A táncegyüttes különös szívügyének érzi a helyi (zalai, balaton-felvidéki) tradíciók, szokások,dalok és táncok felgyűjtését és bemutatását.
A Tilinkó zenekar 1976-ban alakult Székesfehérváron. Önálló koncertjeiken, ismeretterjesztő műsoraikon a magyar népzene szinte valamennyi hangszerét megszólaltatják. Céljuk a stílusos hangzás és, hogy zenéjük táncra ösztönző legyen. A zenekar tagjai: Juhász Balázs, Kneifel György, Kneifel Imre Polgár Zoltán.
A Góbé zenekar eddigi 15 éve alatt az egész Kárpát- medencét és fél Európát bejárta. Koncertjeiken, legyen az bárhol, tömegek perdülnek táncra. A népzene és korunk zenéi ugyanazon kultúrát alkotják, kölcsönhatásban állnak, ezeket a metszéspontokat keresi a Góbé zenekar. Rövid leírásuk magukról, tértágító fusion folk a Kárpát- medencéből.
Lesz karikásostor bemutató
Lovaskocsizás a legelőn
Gyerekprogramok

Vasárnap pedig a Zene-bona foglalkozik és szeretteti meg a hangszereket kicsikkel, nagyokkal egyaránt.
A Tébolyda Lovasiskola csikós bemutatója
A Kisapáti Szépkorúak Asszonykórusának népdalcsokra után pedig

SZANDI lép színpadra.

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.