Borica táncház

Időpont

2022. September 29. Thursday

20:00

Helyszín

Cafe Radnóti

6722 Szeged, Egyetem utca 2.

Magyarország

Borica táncház és közösségi tér a Café Radnótiban!
*
Havi rendszerességű táncházunkkal mindössze csak annyi a célunk, hogy egy baráti, jó hangulatú közösségi térben mi is jól érezzük magunkat, és Ti is felfedezhessétek azt a világot, amit annyira szeretünk.
Az élőzenét, az énekeket, a táncot, a viseleteket, a történeteket, az együttlétet.
Nagy-nagy szeretettel várjuk és hívjuk régi táncosainkat is, vissza, az alma materbe, és minden örömmel érdeklődő előtt nyitva állnak táncházaink, aki kipróbálná magát, beöltözne egy viseletbe, lenne kedve közösen énekelni, kellemesen eltölteni a hétköznap estéket!
A Táncolnék veled! táncházsorozattal egy olyan fórumot kívánunk biztosítani a néptánc- és népzene-szerető szegedi közönség számára:
- ahová örömmel látogat el, aki egykor táncolt, most az ideje nem engedi, de néha szívesen kikapcsolódna, de
- otthonra találhat nálunk az a hallgató is, aki szülővárosát elhagyva egyetemre jött Szegedre és szeretné továbbra is örömét lelni a néptáncban a táncházaink, vagy akár heti próbáink alkalmával, ahová szeretettel várunk mindenkit.
Mindemellett azokat is várjuk a táncházba, kortól és nemtől függetlenül, akik mindig is kíváncsian fordultak a népi kultúra felé, hiszen a havi rendszerességgel megrendezésre kerülő alkalmak elején
+ viseletbe öltözhet,
+ kvízjátékban vehet részt az érdeklődő,
+ énekelhet, és a
+ táncoktatásba is beállhat,
amelyek értékes SZTE+ kihívások is egyben, így az egyetemisták hasznukra hajthatják az örömmel töltött időt. 🙂

Óriási örömet okozott, amikor a nyáron a Café Radnóti tárt kapukkal fogadta a táncházunkat - szeptember 29-én, az első alkalomra, ki is derül, miért jelent ez nekünk olyan nagyon sokat. Vigyázat! Ez már majdnem egyetemtörténet lesz 😉

20 órától viseletbe öltözés, kvíz, ének
20 óra 30 perctől muzsikál a POR zenekar, az este folyamán táncot tanít Lajkó Levente 'Lecsó'.
Minden hónapban más tánc lesz terítéken, szeptemberben kalotaszegi oktatást tervezünk, de természetesen a tánctanításon túl az éjfélig tartó szabad táncházban bármi kérhető!

Szervező

Borica-Bálint Sándor Táncegyüttes

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

február

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.