Berecz András Angyalfütty

Időpont

2022. September 28. Wednesday

19:00

Helyszín

Szentmihályi Művelődési Ház

6710 Szeged, Kapisztrán út 50.

Magyarország

2022. szeptember 27-én (kedden) 19 órakor Berecz András mesemondó Angyalfütty című előadására jegyek foglalhatók a muvhazmoricz@gmail.com, valamint a
20/239-0033-as és a 20/239-0066-os telefonszámon, és személyesen átvehetők a Művelődési Házban minden hétköznap 8:00 és 14:00 óra között.

"A népmesét, a mesemondást, a magyar nyelvet ünnepli ez az est. Az elhangzó mesék a magyar próza legszebb állapotait, hamisítatlan nyelvi észjárásunkat, ezrek-százezrek munkáját emelik régóta érdemelt magasságba, a színpadra. Teológiailag kikezdhető mesék ezek, de párájuk mindig függőleges, s mikor botlik is, ég felé törekszik.
Ez alkalommal a világ teremtését ismerjük meg töviről hegyire, akképpen, hogy az Úr rejtett műhelytitkaiba pillantunk be. Felvillannak az idők, mikor e teremtett világon Krisztus Urunk Szent Péter kérésére - okulásunkért, javulásunkért - még egyet-egyet ront, igazít, durvít, finomít…
Az est tetőpontján egy angyal leszorított szárnyakkal fütyölve zuhanik alá, tánctalan, szomorú világunkba, egyre sebesebben - hogy a népek végre igaz jó kedvikből táncolni tanuljanak. Angyali édes zuhanást, jó figurás szellem- és lélektáncot kívánunk a Kedves Közönségnek!"

Kapcsolódó oldalak

Részletek

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.