Váradi Levente fotókiállítás

Időpont

2022. September 29. Thursday

19:00

Helyszín

MOMkult

1124 Budapest, Csörsz utca 18.

Magyarország

ART: Váradi Levente
KONCEPT: Közelítés Program
Kovács Norbert Cimbi, Dr. Csermák Zoltán, Lerch Péter és Váradi Levente
Tánc: Kovács Norbert Cimbi, Kovács Gábor
Koktélok: Nuance

ART
Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület Közelítés programjának keretében, a júliusi kiscsőszi Pajtafesztiválon mutatták be Váradi Levente fotókiállítását. A jelenlegi tárlat képanyagát a Kiscsőszön bemutatott művek alkotják. Az itt közzétett öt portré a régióban készült, s olyan embereket ábrázol, akik ma is híven őrzik a környék hagyományait. Tanítóink ők, akik életükkel mutattak példát a következő generációknak, a képíró e fotókkal köszöni meg nekik kitartásukat, dolgos életüket.
Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület évtizedes fennállása óta a magyar néphagyomány kutatását, átörökítését tekinti fő feladatának. E-célok mentén végzi tevékenységét, szervezi, bonyolítja programjait. Munkája évről-évre egyre szerteágazóbb, sokszínűbb lett, melynek eredményeként a szervezet mára az egész magyar nyelvterületen, sőt több távoli országban is ismertté vált.
A Közelítés program vezetői: Kovács Norbert Cimbi, Dr. Csermák Zoltán, Lerch Péter és Váradi Levente

Váradi Levente - fotográfus
“A magyar néptánc és a velünk együtt élő népek autentikus kultúrájának megismerése már kora gyermekkorában kiemelt szerepet játszott. Egyetemi évei alatt kezdett el komolyabban foglalkozni a fényképészettel. Munkájára nagy hatást gyakorolt mentora, Siklós Péter fotóművész, akitől archaikus analóg fotográfiát, tánc- és színházi fényképezést is tanult, valamint Korniss Péter fotóművész munkássága. Számos Böjte Csaba-könyv fotó-illusztrációjának készítője. Több hazai és külföldi kiállításon szerepeltek már képei. 2014-től „lumidance” néven publikál.

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.