XV. Vajdasági Szólótánc Fesztivál

Időpont

2022. November 5. Saturday

Helyszín

Horgos

Szerbia

A horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület, a Vajdasági Magyar Folklór Központ és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai védnöksége alatt, 2022. November 5.-én, Horgoson szervezi meg az XV. Vajdasági Szólótánc Fesztivált.

A fesztivál elsődleges célja hagyományaink megőrzése, és széles körű népszerűsítése, valamint a magyar néptánckincs minél több táncának improvizatív elsajátítása mellett a hagyományos értékrend mélyebb megismerése, és a tánc tiszteletére való nevelés.
Szóló:
- Kötelező anyag: kalotaszegi legényes (improvizatív építkezés előre megadott zenére.)
- Szabadon választott anyag: Egy legényes, férfitánc vagy verbunk a Martin György által meghatározott 3 táncdialektus bármelyik nyelvterületéről (maximum 2 percben)
Páros:
- Kötelező anyag: Mezőségi csárdás és gyors csárdás (improvizatív építkezés előre megadott zenére.)
- Szabadon választott anyag: A Martin György által meghatározott 3 táncdialektus bármelyik nyelvterületéről egy páros tánc, illetve lassú és friss csárdás (maximum 2 percben)

A zsűri mindkét kategóriában választ első, második és harmadik helyezettet illetve különdíjakat oszt. A zsűri a versenyben véleményez minden versenyzőt. A kísérő fogalma nem ismeretes (páros kategória).
.Az idén is kiosztásra kerül a „Vajdaság Legjobb Táncosa ”díj, minek odaítéléséről a zsűri dönt, de külhoni versenyzők nem esnek értékelés alá ebben a kategóriában.

Kapcsolódó oldalak

PLAKÁT, részletek

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.