Gesztenyenae: Moldvai táncház

Időpont

2022. September 25. Sunday

10:00 – 18:00

Helyszín

MOMkult

1124 Budapest, Csörsz utca 18.

Magyarország

Kreatív, különféle műfajokat ötvöző, szabadtéri családi programok, koncertek és műsorok, különleges gasztroélmények a Hegyvidéken. Három helyszínen!

SÜLTÜ ZENEKAR: MOLDVAI TÁNCHÁZ - 10:00-16:30 - Szabadtéri színpad
Csángó népzene kicsiknek és nagyoknak egész nap a MOMkult kertjében 🎶
Moldvai táncház könnyen elsajátítható körtáncokkal és páros táncokkal a nap folyamán több alkalommal, hangszerbemutató, tánc- és énektanítás! 💃🕺

SÖNDÖRGŐ - 17:00 - Szabadtéri színpad
A Söndörgő nem egy átlagos balkáni banda. A rézfúvósok vagy hegedűk használata helyett ez a magyar együttes a tambura köré épült - igazi tambura zenekar. A tambura egy kis pengetős hangszer, amely a mandolinra emlékeztet. Ehhez hozzáadunk fúvós hangszereket, harmonikát, dobokat, és máris megvan a Söndörgő hangzás. Zenéjük a szerbek és horvátok, a magyarországi délszlávok hagyományaiból származik.

További programok:

👉 KOSARAS KÖRHINTA

👉 ZENEBATYU
Ökohangszer bemutató Sőnfeld Mátyás pedagógus, pszichopedagógus, zeneterapeuta saját készítésű hangszereivel, zenei rezgéskísérletekkel, vidám mesés zenefoglalkozásán.

👉 NÉPI JÁTSZÓTÉR – REGÉLŐ MESELABIRINTUS
Egésznapos közösségi játszótér meserengeteggel kicsiknek és nagyoknak. Aki részt vesz a kalandokban, csodálatos barangolásnak lehet részese a mesék és a csillagos ég között. Hűst adó „csillagsátor” alatt a vándorok útra kelnek, magból lisztet őrölgetnek, lisztből cipót sütögetnek, s tarisznyával útra kelnek… Óriások és törpék birodalmában barangolhatnak, tündérek és boszorkányok földjén utazgathatnak, s végül kiszabadíthatják a sárkány birodalmában raboskodó csillagokat. Királyok, pásztorok legendáit hallgathatják, s közben a varázslatos kézművességgel benépesíthetik a tetejetlen fát, amely összeköti a három világot - az alsót, a felsőt s a középsőt -, s ágai között ott bújik a Nap és a Hold. Hét játékmester irányítja a próbákat. A játékot a magyar jeles naphoz kapcsolódó mesék rítusa, kézműves mesterségek, játszóház és műhelytitkok kísérik.

👉 PLÜSSMACIVARRÓ WORKSHOP A MACIMŰVEK JÓVOLTÁBÓL
Varrd meg saját, kedves, tenyérbe simuló plüssmackódat, aki titkos kívánságaid őrzője lesz egy életen át! Az új barát megálmodásában Monzák-Simon Krisztina, a Maciművek megálmodója lesz a segítségedre, akinek több mint 20 év tapasztalat van az ujjaiban.

👉 JÁTSZÓHÁZ PROJEKT
A Játszóházban újonnan kiadott társasjátékokkal ismerkedhetnek a látogatók. Lehetsz gyerekkel vagy felnőttekkel, lehettek 2-en, de akár 8-an is, a Játszóházban találtok nektek való játékot a három percestől a háromórásig, a partijátéktól az elmélyülősig, a szusistól a Marsosig. A játékmesterek szívesen ajánlanak játékokat és segítenek megérteni a játékszabályokat.

👉 PARADICSOM PROJEKT
A Paradicsom Projekt kreatív foglalkozásai egyfajta szemléletközvetítés, mely arról szól, hogyan tehetjük szebbé, jobbá, egészségesebbé és örömtelibbé mindennapjainkat úgy, hogy közben figyelünk magunkra és a körülöttünk lévő tágabb és szűkebb környezetünkre. Titkos kert foglalkozásukon bárhol elültethető, nagy tűrőképességű sziklakerti növénykét helyeznek a gyerekekkel földdel teli, saját készítésű papírtölcsérbe. Képek, dekorációk a kertből! c. foglalkozásukon pedig növényes papírképeket, só-liszt gyurma növényes nyomatokat készítenek a gyerekek az adott évszak virágaival, terméseivel.

👉 VITÉZ LÁSZLÓ BÁBJÁTÉK-AUTOMATA
Interaktív bábautomata kicsiknek és nagyoknak. A folyamatos működését a Kolibri Színház 2-3 színészművésze biztosítja. Időről-időre újabb bábokkal és jelenetekkel bővül a kínálata, nem véletlen, ha órákra ott ragadnak a gyerekek és persze szüleik is.

👉 ROLANDO BŰVÉSZMŰSORAI
Modern, humoros bűvészműsor, amiben a sokoldalú mágus igazolja a világhírű Houdini mondását: “A bűvészet művészete végső soron nem más, mint szórakoztatás céljából történő csalás."

👉 HELEN DORON ENGLISH HEGYVIDÉK
A Helen Doron English egyedülálló módszer és intézményhálózat, ahol több mint 35 éve tanulnak sikerrel angolul a gyermekek 3 hónapos kortól 19 éves korig, világszerte. Kis csoportokban, lépésről-lépésre felépített tananyagokkal, sok játékkal és ismétléssel, professzionális tanárokkal zajlanak a foglalkozások. A Hegyvidéken már több mint 15 éve működik nagy sikerrel nyelvcentrumuk, számos diák nyelvvizsga-felkészítésében vettek részt.

------
A belépés díjtalan.
A programváltozás jogát fenntartják.
A programok mindenki számára nyitottak, a regisztrációhoz kötött workshopokat szemlélőként, hallgatóságként regisztráció nélkül is lehet látogatni.

Szervező

MOMkult

MOMkult

info@momkult.hu

+36 1 319 9854

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.