Katalin napi táncház

Időpont

2022. November 25. Friday

18:00

Helyszín

Faluház

6767 Ópusztaszer, Felszabadulás utca 27.

Magyarország

keretében családias, batyus TÁNCHÁZBA, a festői Ópusztaszerre!

A Faluházban 18 órakor kezdődő táncos mulatság keretében, az őszi bálokat, mulatságokat, lakodalmakat búcsúztatjuk ugyan, de közben számos jóslattal és praktikával segítjük a férj választást, amelyeket érdemes megszívlelni.
S ki ne ismerné a híres időjárásjósló mondást:
„Ha Katalin kopog, akkor karácsony locsog, viszont, ha Katalin locsog, akkor a karácsony kopog.”
Lássuk tehát, mit várhatunk, vagyis fogadjuk örömmel, közösségben az eljövendő csendes időszakot, hogy a karácsonyi melegség eltölthesse lelkünket.
Ebben segít a közös tánc, amelyhez Gera Márta és Csókási Imre mutatja a lépést, a Mentés Másként Együttes és a Népzenei Kamaraműhely adja a muzsikát és Baranyi Ildikó az élő szót.

Ne felejtsétek otthon a kóstolóval, kínálásra szánt süteménnyel, itallal rakott kosarakat, hogy a „batyuba” mindenkinek juthasson!
Katalin ágat a helyszínen biztosítunk a hajadon lányoknak – otthon tegyék vízbe, s ha karácsonyra kizöldül, készülhet a család a hamarosan bekövetkező lakodalomra. Életbiztosításnak is beválik!

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.