Navratil Andrea és a Kobzos koncert

Időpont

2022. December 10. Saturday

11:00 – 12:00

Helyszín

Hagyományok Háza

1011 Budapest, Corvin tér 8.

Magyarország

Ég szülte földet - föld szülte fát - fa szülte ágát - ága szülte bimbaját - bimbó szülte virágját - virág szülte almáját - alma szülte Szent Annát - Szent Anna szülte Máriát - Mária szülte Krisztus Urunkat a Világ Megváltóját.
Úgy tartják a régiek, hogy ünnepkor az ég a földdel összeér. S ezek az ünnepnapok adnak erőt a mívesekhez. A régi világban nagyon tudtak ünnepelni, karácsony előtt pár nappal, de van ahol egész advent idején házról-házra jártak és énekeltek. Így várakoztak. Várakozzunk mi is együtt a fény eljövetelére a Hagyományok Házában énekszóval, mesével.

Navratil Andrea - ének, mese
Bese Botond - duda
Demeter László - koboz
Komáromi Márton - hegedű

A Kobzos Együttes 2006-ban alakult, kezdetben főképpen szakrális magyar népi énekek vokális, ill. hangszeres kísérettel történő előadására. Később az együttes repertoárja fokozatosan bővült; műsoraik között ma már a szakrális zenei koncerteken kívül megtalálhatók a különböző tájegységeket felölelő népzenei koncertprogramok, táncházak, gyermektáncházak és egyéb gyermekfoglalkozások, valamint úgynevezett régizenei koncertek, amelyeket főként a középkori Európa zenei anyagából állítanak össze. A szerteágazó repertoárnak és a műfaji változatosságnak megfelelően a különböző műsorokat ill. koncertprogramokat más-más, de állandósult felállásokban valósítjuk meg, melyekben kiváló énekes és zenész vendégeik működnek közre. Tagjaik különböző népzenei és régizenei formációk közreműködőiként külön-külön és együtt is számos elismerésben részesültek az elmúlt évek során, a teljesség igénye nélkül: Népművészet Ifjú Mestere cím, NKÖM Bezerédj-díj, Bartók-emlékdíj, Magyar Művészetért Díj, Honvédelemért Kitüntető Cím, Liszt Ferenc Díj.

A rendezvény ingyenes.

Kapcsolódó oldalak

Honlap

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.