Karácsony Atyhában

Időpont

2022. December 10. Saturday

17:30 – 18:30

Helyszín

Hagyományok Háza

1011 Budapest, Corvin tér 8.

Magyarország

Bauer Krisztina és zenésztársainak műsorában a sóvidéki Atyha település karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó, ritkán hallott dallamai vezetik végig a közönséget az adventi időszak hagyományos mozzanatain. Az elhangzó szokásdallamokat, népdalokat, templomi énekeket az érzékenyen kiválasztott instrumentális részek egészítik ki és teszik teljessé.

A tematikus koncert elkészülését Kaczor Dorottya népzenész, népzenetanár, a Berka együttes énekese segítette.


A Hagyományok Háza Népzenei inkubátor programja izgalmas zenei kísérletezésre ad lehetőséget fiatal népzenészeknek. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének hallgatói egy-egy, szívüknek kedves téma mentén olyan koncertprogramokat állítanak össze, amelyekben az énekes és hangszeres népzene mellett a népmesék, balladák, mondókák, mondák is helyet kaphatnak. A kiválasztott hallgatók mellé - műsorterveik igényes és professzionális megvalósításához - a Hagyományok Háza zenei mentorokat ad vezetőül, akik segítik az alkotómunkát.

Kapcsolódó oldalak

Honlap

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.