Parno Graszt 30

Időpont

2023. February 10. Friday

19:00

Helyszín

Kodály Központ

7622 Pécs

Magyarország

A kispaszabiak neve 30 éves fennállásuk óta egyet jelent az autentikus cigányzenével.
Jegyek: https://bit.ly/3FbYwMP
Kevés olyan autentikus cigányzenekar van, amelyik azután is meg tudta őrizni tisztaságát, miután igazán népszerűvé vált. Sokan elfelejtik, honnan jöttek, hova tartanak és az, ami egykor a hangszerek kíséretében őszintén rezgett a torokban, idővel megkopik és egyre hamiskásabban szól.
A Parno Graszt az a csapat, amelyik meg tudta őrizni azt a kedvességet, azt az egyszerűséget és vidámságot, ami zenéjüket leginkább jellemzi. Ez a banda eszelősen szerethető, és pont azért, mert nem akarnak mások lenni, mint akik. Nem akarják hagyományőrző cigány dalaikat túlcifrázni, mert tudják, mekkora energia lakik fülbemászó dallamaik letisztultságában.
Koncertjeik alkalmával megelevenedik a vidéki kocsma pálinkaleheletű hangulata, zörögnek a szekerek, pörögnek a szoknyák és suhognak a falevelek. A látvány lenyűgöző, a zenészek szenvedélyesek, a szemek izzanak, az énekes asszonyok csípői ringanak. A kannás egyszerre két kannán játszik, a szájbőgő futamok megunhatatlanok, a dalszövegek klasszikusok, a taktus pedig előbb utóbb bárkit táncra perdít.
TAGOK
Oláh József - ének, gitár, tambura
Oláh Viktor - ének, gitár, tánc
Horváth Sándor - ének, kanál, tánc
Jakocska János - ének, gitár
Balogh Mária - ének, tánc
Váradi Mária - ének, tánc
Oláh Krisztián - tangóharmonika
Oláh János - nagybőgő
Németh István - szájbőgő, kanna

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.