Cigány táncház: Khamoro és Farkas Zsolt

Időpont

2023. February 5. Sunday

18:00 – 19:00

Helyszín

Művészetek Palotája

1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Magyarország

A Müpa 2008 óta rendezi meg rendszeresen magyar népzenei gálaműsorát, és 2023-ban sem lesz ez másképp, amikor táncházi zenétől világzenei produkciókig mutatja be a hazai folkzene sokszínűségét. Az esti koncert előtt Páll Éva Míves mesterségek című gyermekműsorával indul a minifesztivál, az esti gála műsorát pedig délután egy cigány (Khamoro és Farkas Zsolt), késő este pedig egy magyar táncház (Budapest Mezőség Band és Kalász Máté) fogja közre.

A délutáni cigány táncházban a Khamoro és Farkas Zsolt táncoltat, az estet záró magyar táncházban pedig a Budapest Mezőség Band és Kalász Máté a házigazdák, de a 2023-as Népzene ünnepén a hazai folkzene sokszínűsége teljes mértékben megmutatkozik, hiszen sok más mellett a délszláv népzene is képviselteti magát. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem kétrészes műsora előtt 18 órától cigány táncház fogadja a közönséget az Előcsarnokban. A Khamoro együttes célja a magyarországi és közép-európai autentikus cigány kultúra gyűjtése, megőrzése, áthagyományozása, színpadra állítása, ennek jegyében a zenekarvezető, Farkas Zsolt tánctanításával minden szempontból tradicionális világokkal ismerkedhetünk meg.

A rendezvényre a belépés díjtalan.

Kapcsolódó oldalak

Honlap

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.