Öregtáncház

Időpont

2023. January 27. Friday

19:30 – 02:00

Helyszín

Iskola

2625 Kóspallag, Deák Ferenc utca 1.

Magyarország

19:30 Daltanulás
20:00 Magyarbődi táncok tanítása
21:30 Szünet
21:45 - szabad tánc kifulladásig (lehetőség az előző tanult táncrendek táncolására

Kóspallagi Öregtáncházak - fiataloknak és régebb óta fiataloknak egyaránt. Gyertek, mulassunk együtt úgy, akár a régi öregek tették!
"Sok bál volt. Akárhol volt, zenészek is voltak, megfogadták, mink meg táncoltunk. Úgyhogy a kocsmába is, annyian voltak, csak úgy csurogott a fal az izzadtságtól, annyian voltunk, no. (...) Itt bál akármikor volt. Máma már más a világ." - mesélte egy beszélgetőtársunk a régi kóspallagi báli világról.
Az egykori mulatságokban mindenki részt vett. A zenészeket maguk fogadták, táncolni, énekelni pedig mindenkinek tudott, hisz az ismerkedés egyik alapját jelentette. Nem csoda, hogy az a benyomásunk lehet: a régi öregek tudtak ám csak igazán mulatni...!
Mi is szeretnénk ilyen felfokozott hangulatú eseményeket, ahol mindenki úgy érezheti, a néptánc nem kevesek kiváltsága, hanem bárki számára a mozgás és a közösség élményét tudja nyújtani. Hisz énekelni, táncolni mindenki tud, legfeljebb azt hiszi, hogy nem.
Ezúttal magyarbődi táncokat és énekeket tanulunk, amelyekkel már decemberben elkezdtünk megismertetni. Szeretnénk közönségünket megismertetni a Felföld táncaival és énekeivel, melyek az egykori börzsönyi zenei és táncélethez is közel állnak hangulatban és sokszor dalkincsben is.
Mindenkit szeretettel várunk, kezdőket és haladókat egyaránt. Táncházainkban olyan hangulatra törekszünk, ahol mindenki jól tudja magát érezni, így nyúlva vissza a mozgalom gyökereihez. Akkor is szeretettel várunk, ha évek óta néptáncolsz, és akkor is, ha itt kezdenél bele először. A nyitott hangulatról mi gondoskodunk! Az egyszerűbb táncoktól fogunk haladni a nehezebb, több gyakorlatot igénylő táncrendekig, de a gyakorlattabbaknak lehetősége van a szabad táncra is.
Zenél a Suhaj zenekar, táncot tanít Petro Krisztina és Ferdics Barnabás.
is)
A rendezvény ingyenes, de adományokat elfogadunk, melyeket a táncházi alkalmak lebonyolítására fordítunk. Az alkalomra adományos büfével készülünk.
Az odajutást megkönnyítendő készítettünk egy telekocsi táblázatot is:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Bnc5gq6pEVaTWOiRBcWR_ixFnbClym_emt2X6-nXoA4/edit

Helyszín: Kóspallag, az iskola tornaterme, Megközelíthető az önkormányzat felől, a főbejárattól balra, a kerítés mögötti ajtó.

Amennyiben maradnál hajnalig, de szállásra van szükséged, segítünk! Jelezd igényed bátran a baloghpalgeza@gmail.com címen.
A táncházakban január-februárban magyarbődi, március-április-május hónapokban pedig a közönség kívánságának megfelelően mezőségi táncokat fogunk tanulni.

február

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.