XI. Mezőföld Virágai szólótáncverseny

Időpont

2023. March 25. Saturday

11:00

Helyszín

Táncház

8000 Székesfehérvár, Malom utca 6.

Magyarország

A találkozó céljai:Az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület szakmai támogatásával megvalósuló verseny elsődleges célja a korosztályok találkozása és a különböző táncműhelyek – legyen az művészeti iskola keretében működő, avagy más, amatőr közösséghez tartozó – bemutatkozási lehetősége, hogy a táncosok felmérjék, hol is tartanak, milyen színvonalat képviselnek.

A versenyszámokat kéttagú zsűri értékeli Tóth Judit néptáncpedagógus, Örökös Aranygyöngyös Táncos, az Urbán Verbunk Junior művészeti vezetője és Szarka Zsolt néptáncpedagógus, koreográfus, Örökös Aranysarkantyús Táncos, a Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes művészeti vezetője személyében. Döntésük alapján osztjuk ki a „Mezőföld Virága” szólótáncosi díjakat. Azok a táncosok is elnyerhetik ezt a címet, akik az előző években már díjazottak voltak. Külön elismerést kapnak a legjobb mezőföldi előadók, de egyéb különdíjakat is kiosztunk.


A rendezvény nyilvános, a nézők számára a részvétel ingyenes.

Szervező

Alba Regia Táncegyesület

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.