Mesekör online

Időpont

2023. March 29. Wednesday

19:00

Helyszín

Online

1011 Budapest, Corvin tér 8.

Magyarország

Magyarországi mesekörök, meseműhelyek
Miért, hogyan működnek, mitől népszerűek?
Beszélgetés mesekörszervezőkkel, vezetőkkel
Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Hagyományok Háza A népmese mai élete és a Meseszó Egyesület ÉLŐSZÓVAL, amit a meséről tudni kell című sorozatainak közös alkalmára!
Ahol a madár se jár…, Lóri bácsi meseműhelye, Forralt boros mesekör, Liget mesekör… ha valaki az interneten tájékozódni szeretne, ma már egyre több ilyen és hasonló elnevezést talál „mesemondó kör” témában, ahol felnőttek egymásnak mondanak meséket, de ez se nem színpadi produkció, se nem verseny, pusztán szórakozás, szórakozva tanulás, illetve egy régi tradíció új formában.
Erről az új formáról, a mesemondás egy jellegzetes mai, a folklorizmus keretein belül megvalósuló alkalmáról fog beszélni vendégünk, Szabó Ágnes, a Meseszó Egyesület tagja, mesemondó.
Rövid ismertetőben bemutatjuk a Magyarországon működő mesekörök típusait, tevékenységét, jellegzetességeit, a készülő magyarországi mesekör-térképet, majd közösen próbáljuk megfejteni a titkot: miért olyan népszerű ma ez a szórakozási forma, miért alakulnak sorra a felnőtt és családi mesekörök, mit mesélnek egymásnak, és hogyan terjed aztán tovább a családokba, iskolákba az ott megismert meseanyag, de szóba kerülnek a nemcsak a magyar népmeséket megismertető, a mesemondásról szóló, hanem a személyiségfejlesztést vagy a szociális rehabilitációt célul kitűző egyéb mesekörök is.

Programunk ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a regisztráltaknak az esemény előtti napon küldjük ki a zoom-linket.

Ingyenes rendezvény

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.