VIII. Virágvasárnapi böjti karikázó

Időpont

2023. April 2. Sunday

11:00

Helyszín

2890 Tata, Kossuth tér

Magyarország

Farkas Emőke és Kánya Réka irányításával a kenderkések a pötörkések, a Csevergő Énekegyüttes valamint a forgórózsások együtt töltik meg nyolcadik alkalommal a Kossuth teret. A száz virágszál vasárnapjaként is ismert rendezvény lényege, hogy a tavaszi időszak jellemző táncaival, a karikázókkal, faluhossza járásokkal éltessék a hagyományokat, a tavaszi megújulást, megtisztulást a lányok, asszonyok.
A közös éneklés is tisztítja a lelket, azt pedig száz lány és asszony mondhatja majd el, hogy milyen erőt is jelent, amikor ennyien egyszerre táncolnak és dalolnak. Ki-ki életkora tapasztalatával, női energiáival ad hozzá egy részt a száz(nyi) virágszál vasárnapjához. Mindez arról is szólt, hogy szükségünk van egymásra az életben is, és mindannyian tanulunk egymástól: a kicsi a nagytól, a fiatalabb az idősebbtől.
A program 2023. április 2-án, vasárnap 11.15 órakor kerül megrendezésre Tatán, a Kossuth téren a mise és az istentisztelet után.
Karikázni a böjti időszaktól egészen pünkösdig lehetett, viszont soha nem zene kíséri, hanem csak ének. Így lesz ez most is, a hagyományokhoz híven a résztvevők énekelik azokat a dalokat, amelyekre táncolnak.
Vendég: a Pötörke és más, megyei műhelyek.

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.