XV. Pásztortánc Verseny és Pásztorbál

Időpont

2023. May 27. Saturday

10:00

Helyszín

4071 Hortobágy

Magyarország

XXVII. Gulyásverseny és Pásztortalálkozó keretein belül rendezik meg Hortobágyon a Pusztai Állatparkban 2023.május 27-én (Pünkösd Szombaton) a XV. Országos Pásztortánc Verseny Pásztortánc Bemutatót és Pásztorbált.

A verseny céljai:
• Táncos hagyományaink egyik legarchaikusabb területének, a pásztortáncok világának megőrzése, népszerűsítése és színpadra állításának ösztönzése a Világörökség Részét képező Hortobágyon.
• Lehetőség biztosítása olyan emberekkel való találkozásra, akik ezt a hagyományt a mindennapi életük és munkájuk során őrzik.

A verseny kiírása: A versenyen a magyar nyelvterületen található eszközös pásztortáncokkal indulhatnak a versenyzők felnőtt, ifjúsági és gyermek kategóriában, kizárólag bot, kampósbot vagy fokos használatával. A programban minden versenyzőnek egy szabadon választott tánccal kell bemutatkoznia, 1,5-2,5 perces időtartamon belül.

Díjazás:
A felnőtt kategória I, II és III. helyezettjei értékes díjazásban részesülnek.
Az ifjúsági és gyermek kategória győztesei a pásztorélethez tartozó emléktárgyakat és okleveleket nyerik el.

Teljes program
https://www.facebook.com/photo/?fbid=672257538263860

Kapcsolódó oldalak

Részletek

PROGRAM

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.