II. Kalocsai pünkösd

Időpont

2023. May 27. Saturday –
2023. May 28. Sunday

Helyszín

6300 Kalocsa

Magyarország

Május 27.
16.00 A Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Bokréta Népművészeti Egyesület évzáró műsora
20.00 Táncház

Május 28.
9.00-12.00 Gyereknapi programok a Kalocsa Jövőjéért Egyesület szervezésében
14.00: Viseletes szentmise a Szent István király templomban
15.00: Folklórfelvonulás a kalocsai és környékbeli települések táncegyütteseinek, Kalocsa testvérvárosai küldöttségeinek részvételével. Útvonal: Városháza – Szent István király út – Szentháromság tér – Érsekkert.
16.30: Ünnepi köszöntők
Kirchheim Unter Teck – Kalocsa testvérvárosi kapcsolatának megerősítése
17.00 Folklórműsor

Mindkét napon
16.00 és 19.00 között népművészeti bemutató és foglalkozások a Hagyományőrző Házban, az Érsekkert főbejáratánál, a Viski Károly Múzeum Kalocsa szervezésében.

A Látogatóközpont és Paprikamúzeum (Szent István király út 2-4.) a fesztivál mindkét napján 10.00 és 16.00 között várja látogatóit.

----------------

Szombaton délután fél öttől a kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Bokréta Népművészeti Egyesület évzáró műsora lesz látható a szabadtéri színpadon az Érsekkertben. Este nyolctól táncház lesz a Platán rendezvényközpontnál.

Május 28-án reggel kilenctől délig gyermeknapi programok várják a kisebbeket a Kalocsa Jövőjéért Egyesület (KJE) szervezésében az Érsekkertben. Délután kettőtől viseletes szentmise lesz a Szent István király templomban.

Háromkor az egyik fő látványosságként folklór felvonulás indul a kalocsai és környékbeli települések táncegyütteseinek és Kalocsa testvérvárosai küldöttségének részvételével. A menet a városházától indul a főutcán és a Szentháromság téren keresztül az érsekkerti szabadtéri színpadhoz. Fél ötkor a színpadon ünnepi köszöntők után ünnepélyesen és hivatalosan megerősítik a Kirchheim unter Teck és Kalocsa közti testvérvárosi együttműködést. Öt órától folklórműsor várja az érdeklődőket.

Este héttől a Platán Rendezvényközpontban a Koktél zenekar húzza majd a talpalávalót a kifulladásig tartó utcabálban.

Kapcsolódó oldalak

Cikk

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.