Vajdasági Táncháztalálkozó

Időpont

2023. September 30. Saturday

14:00

Helyszín

Topolya

Szerbia

A Vajdaság kiemelkedő népzenészeinek és néptáncosainak, népi kézműves mestereinek és a népművészet megannyi további ágában alkotó személyek és együttesek találkozója lesz, amelyet 2023-ban az al-dunai székelyek Vajdaságba érkezésének, idetelepülésüknek a 140 éves jubileuma köré szervezünk.
Fontos eleme lesz ugyanakkor egy hagyományőrző közösségünk bemutatása, bemutatkozása is – Kupuszinát kértük fel, hogy közösen alakítsunk, költöztessünk ki egy tisztaszobát az esemény helyszínére, ahol szakmai előadások, énektanítás, néprajzi bemutatók révén hozzuk közelebb elsősorban a fiatal generáció számára azt a gazdagságot, amely a szülőföld kincsét is és a közösségben való tevékenység fontosságát jelenti.
Készülünk Folkkocsma-helyszínnel és -programokkal, valamint család-, gyermekbarát sokadalom vár mindenkire Topolyán, így a család apraja-nagyját is különböző programok (kézműves foglalkozások, ügyességi vetélkedők stb.) fogják várni.
Természetesen lesz kirakodóvásár, népművészeti kiállítás, és megtalálhatjátok majd a legutóbbi évek népművészeti nyomtatott és hangzókiadványait is.

Részletes program hamarosan...

Kapcsolódó oldalak

Részletek

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.