Üver koncert és táncház

Időpont

2023. November 24. Friday

19:00

Helyszín

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest, Sztregova utca 3.

Magyarország

Kásler Magda és az Üver Zenekar koncert
Zenekarunk Marosvásárhelyen és környékén (zen)él, legszívesebben táncházakban. Hivatásunkat és a zenéhez való kötődésünket tekintve ahányan vagyunk, annyi félék, de egyvalami összetart minket: a népzene szeretete és tisztelete. Egyikünk édesapjától tanult muzsikálni, másikunk a gitárt cserélte brácsára késő kamasz korában és volt, akit gyerekkorától végigkísért a népzene.
Népzenei repertoárunk univerzumszerű tágulásban van, hiszen elég sok felhívást kapunk táncházakra, ilyen-olyan zenei összeállításra, néptáncfesztiválok zenei kíséretére. Mindemellett nekünk is vannak külön-külön ínyenc kedvenc mestereink, kiknek csodálatos muzsikáját igyekszünk minél eredetibb formájában megismerni és átvenni, majd továbbítani az éppen arrafelé kíváncsiskodó, vagy csak egyszerűen mulatni vágyó embertársainknak.
Mestereinkkel együtt múlik el a világ is, amely ezt a hangzást megalkotta és fenntartotta. Hogy hogyan és mire használjuk ezt a zenét nem triviális kérdés.
Autentikus népzenei koncertünkben többnyire a marosmenti muzsika dominál, hiszen zenekarunk ezen a területen tevékenykedik, itt kapjuk a legtöbb felkérést. Mindenek mellett a hozzánk legközelebb álló ínyencség, az Csiszár Aladár és bandájának zenéje, ezáltal az ő emlékének is tisztelgünk. Kitekintünk olyan szomszédos tájegységekre is, amelyekhez személyes kötődésünk van. Egyik ilyen Ördöngösfüzes, mivel több alkalommal volt szerencsénk Hideg Anna nénivel közösen énekelni, zenélni. Marosmente több települése mellett kalotaszegi, erdőszombattelki, gyergyói összeállításainkból válogatunk és hozunk el a nagyérdeműnek.
Közreműködik:
Kásler Magda – ének
Bartis Zoltán „Kicsi” – hegedű
Antal Csanád – hegedű
György Attila – brácsa
Bálint Zsombor – cimbalom, brácsa
Kostyák Márton-Ákos – nagybőgő, cselló
A koncert az Erdélyi Hagyományok Háza valamint a Nemzeti Kulturális Alap Kárpát-medencei Kultúrpajták és Tündérkertek Hálózat támogatásával valósul meg.
Jegyár: elővételben 2000 Ft, a koncert napján 2500 Ft (a koncertre megváltott jegy az esti táncházra is érvényes).

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.