Muzsikás 50 évadzáró

Időpont

2023. December 8. Friday

19:00 – 21:00

Helyszín

Nemzeti Múzeum

1088 Budapest, Múzeum körút 14-16.

Magyarország

A Magyar Nemzeti Múzeum-béli jubileumi koncerten közreműködik Petrás Mária (ének), Balogh Kálmán (cimbalom), Farkas Zoltán Batyu - Tóth Ildikó Fecske (tánc) Mester László (brácsa)
Hálát adunk az elmúlt évtizedek minden közösen eltöltött percéért, kivételesen hosszú tartalmas időt tölthettünk együtt és kivételes közönség fogadott a koncerteken minket itthon és az egész világon.
Bár nem így terveztük az 50. jubileumi évünket, de így adatott, el kell fogadjuk. Hálásak vagyunk azért is, hogy Éri Péter a Magyar zene Házában és a Művészetek Palotájában még velünk lehetett.
A jubileumi koncertsorozat zárásaként, lélekben a Magyar Nemzeti Múzeumban is velünk lesz!
Engedjétek meg, hogy mástól idézzünk beharangozót erre a koncertre. Rólunk írták, köszönjük, meg vagyunk hatódva:
" Az 50 éve alakult Muzsikás együttes fogalom, legenda, márkanév. Lassan olyan, mint Puskás Öcsi vagy a piros paprika. Bárhol a világban a magyar kultúra követeinek számítanak. A világhírű zenekar a parasztzenészek elhivatottságával, mély tudásával, lelkével és alázatával muzsikál egy vidéki iskola tornatermében éppúgy, mint a Carnegie Hallban. Az ötvenedik évforduló számos sikeres jubileumi koncertje után most a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében zárja a zenekar a sorozatot egy mély és feledhetetlen koncerttel. A jubileumi év az öröm mellett bánatot is hozott, hiszen elvesztették társukat, Éri Pétert, aki 48 évig volt a Muzsikás tagja. A zenekar – ahogy a népzenészek színe-java – hiszi, hogy az égi zenekar, és benne Péter, együtt húzza a földiekkel – ahogyan az adatközlő mestereik is sokan már a túloldalon muzsikának......"

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.